Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

diplomático_reserva_exclusiva

I glaset

Prisvinnande hantverksrom som balanserar kraft med elegans

Läs mer

Diplomático Reserva Exclusiva – prisvinnare som balanserar kraft med elegans

Vällagrad hantverksrom från Venezuela som förfört spritkonnässörer över hela världen med sin unika kombination av kropp och finess. I samarbete med Handpicked Wines.


I glaset

Prisvinnande hantverksrom som balanserar kraft med elegans

Läs mer
diplomático_reserva_exclusiva

En rom som sätter hantverket i första rummet.

Diplomático Reserva Exclusiva är en rom som blivit något av ett flaggskepp för producenten  Destilerías Unidas – en välrenommerad producent som också är en av de få som får använda beteckningen ”Ron de Venezuela” på sin rom. Romen är gjord på den renaste melassen, det som kallas för ”sugar cane honey”, och här har man blandat olika batcher av rom som lagrats upp till tolv år på små fat av amerikansk vitek.

Den här romen sätter hantverket i första rummet och har vunnit mängder av priser och utmärkelser genom åren, både i Sverige och internationellt. Med sin unika kombination av smakdjup, koncentration, fyllighet och elegans har den också vunnit konsumenternas hjärtan. I den yppiga doften hittar man torkad tropisk frukt, choklad, vaniljkola och stänk av kanel. I smaken växer också mjuka toner av vanilj fram, tillsammans med torkade apelsinskal, nötter, torkade dadlar och aningen lakrits. Eftersmaken är lång och koncentrerad, med bra balans mellan sötma och kryddighet.

Diplomático Reserva Exclusiva dricks med fördel på egen hand, men gör sig också bra i romvarianter på klassiska cocktails som Sazerac. Old Fashioned och Manhattan. Förutom standardflaskan på 70 centiliter finns den också i storlekar från 5 centiliter till tre liter.

Diplomático Exclusiva Reserva

OM DIPLOMÁTICO
Varumärket Diplomático grundades 1959 och ägdes på den tiden ägdes det av Licorerías Unidas S.A. (LUSA) som i sin tur hade ett av världens största vin- och spritföretag, Seagram´s International, som huvudägare. 2002 stod LUSA till salu och köptes då upp av en grupp dryckesentreprenörer från Venezuela som såg företagets potential. Företaget bytte då namn till Destilerías Unidas S.A. (DUSA). I dag exporteras Diplomático till drygt 70 länder över hela världen och är en av de främsta romproducenterna i Venezuela. Sedan lanseringen i Sverige för drygt tio år sedan har Diplomático vuxit i popularitet och de olika romsorterna har vid flertalet gånger fått högsta poäng vid olika provningar.