Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

I glaset

Diplomático Selección de Familia

Läs mer

Diplomático Selección de Familia – ny prestigerom från världens främsta romhus

Hantverk ut i fingerspetsarna från romhuset Destilerias Unidas – kända för att frambringa några av världens främsta destillat. I samarbete med Handpicked Wines.


I glaset

Diplomático Selección de Familia

Läs mer

”En exklusivitet i en torrare stil, från en av världens mest kända romtillverkare”.

Att Diplomático Selección de Familia blev en succé direkt vid lanseringen, hösten 2019, råder inga tvivel om. Denna världsberömda rom föddes i sydöstra Venenzuela, på en plats som valts ut noga för sin närhet till såväl de viktiga sockerbearbetningsanläggningarna som till nationalparken Terepaima, vilken ger romproduktionen sitt rena vatten.

Koncentrerad fyllighet, elegans och en avslutande näpen sötma kännetecknar Diplomático Selección de Familia och romhuset Destilerias Unidas. Det här är romproducenten som gjort sig känd för att frambringa några av de finaste destillaten i världen. Det är också en av få producenter som får använda den prestigefyllda beteckningen ”Ron de Venezuela”.

Idén bakom Diplomático Selección de Familia är att med sina tjugo gram socker per liter, presentera en smula torrare rom än vad vi vanligen upplever. Idén är att skapa en produkt som kompletterar husets redan imponerande utbud. Romen är huvudsakligen tillverkad på melass från sockerrör, och här ingår den allra renaste melassen, den som kallas sugar cane honey. Destillering sker framför allt i mindre kopparpannor, men en del destilleras också i kolonnpannor och som ”batch kettle” vilket är en variant av både kolonndestillation och kopparpanna. Destillatet lagras upp till tolv år i små amerikanska fat av vitek, där det tidigare vilat whisky, bourbon eller sherry. Det här är hantverk ut i fingerspetsarna, där vi befinner oss så långt ifrån en dussinprodukt det bara går att komma.

Diplomático Selección de Familia hittar du HÄR

|||

Diplomático Selección de Familia är en ny rom, något torrare än den välkända Diplomático Exclusiva Reserva.

För dig som är nyfiken, vill förkovra dig i och njuta av Diplomáticos unika romsorter har vi glädjen att presentera den nystartade kundklubben Amigos de Diplomático. Bli vår amigo HÄR

BAKGRUND

Diplomático grundades 1959 och ägdes på den tiden ägdes det av Licorerías Unidas S.A., LUSA, som i sin tur hade ett av världens största vin- och spritföretag, Seagram´s International. Men 2002 stod LUSA till salu varpå en grupp entreprenörer från Venezuela, de flesta med bakgrund från dryckesbranschen såg verksamhetens potential, köpte företaget och bytte namn till Destilerías Unidas S.A., DUSA. I dag exporteras Diplomático till drygt 70 länder över hela världen och är en av de främsta romproducenterna i Venezuela. Sedan lanseringen i Sverige för drygt tio år sedan har Diplomático vuxit i popularitet och de olika romsorterna har vid flertalet gånger fått högsta poäng vid olika provningar.

Diplomático Selección de Familia tillsammans med Diplomático Exclusiva Reserva och Diplomático Mantuano.