Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

I glaset

Diplomático Selección de Familia

Läs mer

Diplomático Selección de Familia – prestigerom från ett av världens främsta romhus

Hantverk ut i fingerspetsarna från romhuset Destilerias Unidas – kända för att frambringa några av världens främsta destillat. I samarbete med Handpicked Wines.


I glaset

Diplomático Selección de Familia

Läs mer

En exklusiv prestigerom i en torr och kryddig stil.

Diplomático Selección de Familia lanserades hösten 2019 och blev en omedelbar succé med sin kryddigt torra och samtidigt koncentrerat fylliga stil med lätt söta övertoner i avslutet. Bakom romen hittar vi Destilerías Unidas, en romproducent som gjort sig känd för att frambringa några av de finaste destillaten i världen, och en av få producenter som får använda den prestigefyllda beteckningen ”Ron de Venezuela” på sin rom.

Tanken med Diplomático Selección de Familia är att presentera en aningen torrare rom – endast cirka 20 gram socker per liter – som komplement till husets redan imponerande utbud av romprodukter. Den här romsuccén föddes i sydöstra Venezuela, på en plats som valts ut noga för sin närhet till såväl de viktiga sockerbearbetningsanläggningarna som till nationalparken Terepaima, vilken ger romproduktionen sitt rena vatten. Den produceras på melass från sockerrör, och huvuddelen är den allra renaste melassen det som kallas ”sugar cane honey”. Destilleringen sker framför allt i mindre kopparpannor, men en del destilleras också i kolonnpannor och som ”batch kettle” vilket är en variant av både kolonndestillation och kopparpanna. Destillatet lagras upp till tolv år på små fat av amerikansk vitek där det tidigare vilat whisky, bourbon eller sherry. Diplomático Selección de Familia är hantverk in i minsta detalj, så långt ifrån en dussinprodukt det bara går att komma.

Du dricker Diplomático Selección de Familia allra bäst rent på egen hand, men den gör sig också bra i romvarianter på klassiska cocktails som Sazerac. Old Fashioned och Manhattan.


Diplomático Selección de Familia
tillsammans med Diplomático Reserva
Exclusiva och Diplomático Mantuano.

OM DIPLOMÁTICO
Varumärket Diplomático grundades 1959 och ägdes på den tiden ägdes det av Licorerías Unidas S.A. (LUSA), som i sin tur hade ett av världens största vin- och spritföretag, Seagram´s International som huvudägare. 2002 stod LUSA till salu och köptes då upp av en grupp entreprenörer från Venezuela, varav de flesta med bakgrund från dryckesbranschen som såg verksamhetens potential. Företaget bytte namn till Destilerías Unidas S.A. (DUSA). I dag exporteras Diplomático till drygt 70 länder över hela världen och är en av de främsta romproducenterna i Venezuela. Sedan lanseringen i Sverige för drygt tio år sedan har Diplomático vuxit i popularitet och de olika romsorterna har vid flertalet gånger fått högsta poäng vid olika provningar.