Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

I glaset

Dooley's

Läs mer

Dooleys med brownie & lyxig chokladkräm

Här bjuder vi receptet på en ljuvligt chokladsöt och seg kaka med den lyxigaste av chokladkrämer (I samarbete med We & Wine).


I glaset

Dooley's

Läs mer

 

Chokladkräm

200 g mörk choklad (ca 70 % kakao)
1 dl vispgrädde
20 g smör, rumstempererat

Brownie

100 g mandlar (eller andra goda nötter)
250 g smör
2 dl kakao
4 ägg
4½ dl strösocker
½ tsk salt
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Så gör du

  1. Finhacka chokladen till chokladkrämen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden. Häll den heta blandningen över chokladen.
  3. Rör om tills chokladen har smält. Låt svalna en aning under omrörning. När chokladen är lite under 40 grader (kökstermometer är bra) så skär du smöret i små tärningar och tillsätter i 2–3 omgångar under ordentlig vispning. Låt chokladkrämen vila medan du hugger in på brownien.
  4. Sätt ugnen på 175° och lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form.
  5. Hacka nötterna.
  6. Smält smöret och rör ner kakao.
  7. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, nötter och mjölet blandat med bakpulver
  8. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  9. Ta ut kakan och låt den svalna i ett par timmar, så att den segar till sig. Bred ut chokladkräm och hackade nötter. Skär i bitar och servera tillsammans med ett glas Dooleys på is.

För mer god inspiration, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att klicka här