Dooleys med brownie & lyxig chokladkräm
Här bjuder vi receptet på en ljuvligt chokladsöt och seg kaka med den lyxigaste av chokladkrämer (I samarbete med We & Wine).
Chokladkräm
200 g mörk choklad (ca 70 % kakao)
1 dl vispgrädde
20 g smör, rumstempererat
Brownie
100 g mandlar (eller andra goda nötter)
250 g smör
2 dl kakao
4 ägg
4½ dl strösocker
½ tsk salt
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Så gör du
- Finhacka chokladen till chokladkrämen och lägg den i en skål.
- Koka upp grädden. Häll den heta blandningen över chokladen.
- Rör om tills chokladen har smält. Låt svalna en aning under omrörning. När chokladen är lite under 40 grader (kökstermometer är bra) så skär du smöret i små tärningar och tillsätter i 2–3 omgångar under ordentlig vispning. Låt chokladkrämen vila medan du hugger in på brownien.
- Sätt ugnen på 175° och lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form.
- Hacka nötterna.
- Smält smöret och rör ner kakao.
- Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, nötter och mjölet blandat med bakpulver
- Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
- Ta ut kakan och låt den svalna i ett par timmar, så att den segar till sig. Bred ut chokladkräm och hackade nötter. Skär i bitar och servera tillsammans med ett glas Dooleys på is.
För mer god inspiration, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att klicka här