Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Ekologiskt rosa sensommarfynd & salta västerbottenkakor

Just nu är det precis så där vackert som vi drömmer om att det ska bli på våren, när fröer sätts i jorden och det planeras för sommar. Sensommar. Morgnarna är lugna, krispiga och ljusa. Dagarna är varma och sjöarna ljumma. Sensommaren är också hemvändartiden och bästa perioden för härliga festligheter. Högst på menyn står skördefester och kräftskivor.

Till sensommarfesterna vill vi dela med oss av två frestelser. Den ena har beskrivits som ett av de mest prisvärda rosévinerna i fast sortiment, Tenute Orestiadi 2018, nr 3112, 75 kr. Detta från ett vinhus som ligger i hjärtat av den torra men bördiga Belicedalen på sydvästra Sicilien. Här sammanflätas det vackra medelhavet med konst, historia, olivträd och vinodlingar.

Ekologiska Tenute Orestiadi görs på druvorna till Nero d’Avola (50%), Nerello Mascalese (40%) och Syrah (10%). Det här är ett aromatiskt och mjukt fruktigt vin med saftiga toner av röda bär, rosenblad och citrusfrukt. Ett strålande vin att inleda sensommarfesten med. Det passar lika fint till skördesalladen som till räkor med nyslagen majonnäs. Serverar du Tenute Orestiadi som fördrink vill vi tipsa om våra salta västerbottenkakor. Ett lika enkelt som gott tilltugg att inleda festen med. Receptet hittar du här nedan. Inspireras och god sensommar!

Salta västerbottenkakor

Ingredienser
150g vetemjöl
100g riven Västerbottenost
1msk socker
1tsk salt
1krm dillfrö
1krm fänkålsfrö
100g smör (normalsaltat)

Så gör du

 1.Blanda vetemjöl, riven västerbottenost, socker och salt i en bunke. Krossa kryddorna i en mortel och tillsätt. Skär smöret i kuber och blanda in i mjölblandningen.
2.Forma degen till en rulle och låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Skär rullen i 3-4 mm tjocka skivor.
3.Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 8 minuter i 200°C.

Köp vinet HÄR