Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

HAVSSALTA TILLTUGG OCH LÄSKANDE LUPI REALI

Sommarfesternas friska ekologiska fläkt heter Lupi Reali Trebbiano d’Abruzzo Organico (nr 2252 & 199 kr /BiB). Bjud citrusfriskt och päronfruktigt till tre ljuvliga tilltugg; från krispiga grönsaker till krabba och läcker sälta från havet. Här bjuder vi recepten på en lyckad fest.

KRONÄRTKOCKSDIPP MED KRISPIGA GRÖNSAKER

 INGREDIENSER
1 burk kronärtskocksbottnar
1 dl olivolja
1 klyfta vitlök
½ dl citronjuice
Salt
Svartpeppar
Körvel eller persilja
4 st snacksgurkor
1 st paprika
2 stjälkar stjälkselleri
1 knippe rädisor
20 st sockerärtor

SÅ GÖR DU

  1. Lägg kronärtskockan, olivolja, citronjuice, vitlök i en bunke och mixa till en slät kräm. Det kan behövas spä med lite vatten för att få till en bra konsistens, ska vara som en lättare kräm.
  2. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citron efter smak.
  3. Ringla över olivolja, några stänk svartpeppar och plockad körvel eller persilja.
  4. Skär ner alla grönsaker till dippvänliga bitar och lägg i iskallt vatten ca 1 timmar innan servering, så att de är riktigt krispiga. Snurra i salladsslunga och lägg på en torr handduk innan servering.
  5. Dippa grönsakerna och njut.

CROSTINI MED KRABBA

INGREDIENSER
2 dl krabbkött (plockat kött från 1 hel krabba)
1 dl majonnäs
1 tsk tabasco
1 st citron
½ tsk fänkålsfrö (rostade och malda)
1 kruka gräslök
Salt

SÅ GÖR DU

  1. Plocka allt kött från 1 krabba inklusive allt ”smör” som sitter i kroppen. Alternativt köp plockat krabbkött.
  2. Se till att hänga av och pressa ur vätskan ur köttet så att röran inte blir vattnig.
  3. Blanda krabba, majonnäs, tabasco. Smaka av med salt och fänkålsfrö.
  4. Lägg på crostini och toppa med gräslök. Avsluta med att riva lite citronzest över.

ZUCCHINI MED PECCORINO OCH SARDELLER

 INGREDIENSER
1 st gul zucchini
1 burk sardeller
1 bit peccorino
1 klyfta vitlök
Sherryvinäger
Olivolja
Svartpeppar

SÅ GÖR DU

  1. Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor.
  2. Halstra eller grilla dessa i olivolja, i het panna i ca 1 minut på varje sida så att de är lätt tillagade.
  3. Lägg i en tallrik och marinera i rikligt med olivolja, en lätt krossad klyfta vitlök och en aning vinäger.
  4. Låt marinera i någon timme (går bra att förbereda dagen innan)
  5. Ta upp zucchinin ur marinaden och låt rinna av på papper. Dela på mitten till två halvmånar och ställ på högkant
  6. Lägg en sardell på varje skiva och riv sedan rikligt med peccorino över. Avsluta med några varv svartpeppar, servera och njut tillsammans med ett glas Lupi Reali.