HAVSSALTA TILLTUGG OCH LÄSKANDE LUPI REALI

Sommarfesternas friska ekologiska fläkt heter Lupi Reali Trebbiano d’Abruzzo Organico (nr 2252 & 199 kr /BiB). Bjud citrusfriskt och päronfruktigt till tre ljuvliga tilltugg; från krispiga grönsaker till krabba och läcker sälta från havet. Här bjuder vi recepten på en lyckad fest.

KRONÄRTKOCKSDIPP MED KRISPIGA GRÖNSAKER

 INGREDIENSER
1 burk kronärtskocksbottnar
1 dl olivolja
1 klyfta vitlök
½ dl citronjuice
Salt
Svartpeppar
Körvel eller persilja
4 st snacksgurkor
1 st paprika
2 stjälkar stjälkselleri
1 knippe rädisor
20 st sockerärtor

SÅ GÖR DU

  1. Lägg kronärtskockan, olivolja, citronjuice, vitlök i en bunke och mixa till en slät kräm. Det kan behövas spä med lite vatten för att få till en bra konsistens, ska vara som en lättare kräm.
  2. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citron efter smak.
  3. Ringla över olivolja, några stänk svartpeppar och plockad körvel eller persilja.
  4. Skär ner alla grönsaker till dippvänliga bitar och lägg i iskallt vatten ca 1 timmar innan servering, så att de är riktigt krispiga. Snurra i salladsslunga och lägg på en torr handduk innan servering.
  5. Dippa grönsakerna och njut.

CROSTINI MED KRABBA

INGREDIENSER
2 dl krabbkött (plockat kött från 1 hel krabba)
1 dl majonnäs
1 tsk tabasco
1 st citron
½ tsk fänkålsfrö (rostade och malda)
1 kruka gräslök
Salt

SÅ GÖR DU

  1. Plocka allt kött från 1 krabba inklusive allt ”smör” som sitter i kroppen. Alternativt köp plockat krabbkött.
  2. Se till att hänga av och pressa ur vätskan ur köttet så att röran inte blir vattnig.
  3. Blanda krabba, majonnäs, tabasco. Smaka av med salt och fänkålsfrö.
  4. Lägg på crostini och toppa med gräslök. Avsluta med att riva lite citronzest över.

ZUCCHINI MED PECCORINO OCH SARDELLER

 INGREDIENSER
1 st gul zucchini
1 burk sardeller
1 bit peccorino
1 klyfta vitlök
Sherryvinäger
Olivolja
Svartpeppar

SÅ GÖR DU

  1. Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor.
  2. Halstra eller grilla dessa i olivolja, i het panna i ca 1 minut på varje sida så att de är lätt tillagade.
  3. Lägg i en tallrik och marinera i rikligt med olivolja, en lätt krossad klyfta vitlök och en aning vinäger.
  4. Låt marinera i någon timme (går bra att förbereda dagen innan)
  5. Ta upp zucchinin ur marinaden och låt rinna av på papper. Dela på mitten till två halvmånar och ställ på högkant
  6. Lägg en sardell på varje skiva och riv sedan rikligt med peccorino över. Avsluta med några varv svartpeppar, servera och njut tillsammans med ett glas Lupi Reali.

Tidigare samarbeten

Rotari Brut Riserva Magnum 2015 – storstilad bubblare poppar vintern

När mörkret svept in över frostnupna grenar och gatlyktorna vackert lyser upp din väg – då myser vi in oss bland tända ljus, vänner, godsaker och ljuvliga bubblor. Här bjuder vi tre enkla men lyxiga tilltugg att matcha med Rotari Brut Riserva Magnum 2015, nr 7567, 239 kr (I samarbete med The Wineagency).
Läs mer

Dooleys med brownie & lyxig chokladkräm

Här bjuder vi receptet på en ljuvligt chokladsöt och seg kaka med den lyxigaste av chokladkrämer (I samarbete med We & Wine).
Läs mer

AGRAMONT GRACIANO - EN AV HÖSTENS GODASTE NYHETER

Har du provat 100 % Graciano någon gång? Agramont Graciano 2017 ( nr 2777, 99 kr) bjuder lingon och blåbär tillsammans med ceder och färsk salvia. Ett personligt vin som passar såväl svampmackan som den värmande grytan. (I samarbete med New Frontier Wines)
Läs mer

Costa Azul 2018 – ekologiskt mingelvin till pincho med salmalax och örtig färskost

Låt hösten blåsa upp till fest och satsa på ett tilltugg lika lyxigt som lättfixat. Vår pincho med lax, örter och färskost kan njutas på stående fot och passar fint till friskt fruktiga Costa Azul 2018 (nr 6588, 199 kr). Receptet och mer om minglaren hittar du här. (I samarbete med Quaffable Wines).
Läs mer

Ekologisk pärla från vindrömmarnas stad

Hos Weingut Zahel växer sex olika druvor i vingårdarna, mångfalden underlättar den ekologiska odlingen och ger ett komplext och personligt uttryck. Här skördas allt samtidigt, några druvor väldigt mogna – andra mindre. Wiener Gemischter Satz Mauer 2018 (nr 2515, 119 kr) bjuder toner av tropisk frukt, elegant örtighet och piggt jasminblomster ( I samarbete med Quaffable Wines).
Läs mer

Läcker Pinot Noir till höstlig jordärtkockssoppa

Doften av höst sprider sig i köket. Mulligt, mjukt och smakrikt. Vi har lagat en len jordärtkockssoppa som serveras med nybakat bröd och Punt Road Pinot Noir (nr 2955, 149 kr) vars mjuka fruktighet bjuder rika toner av bland annat skogsbär, salvia och viol (I samarbete med Quaffable Wines).
Läs mer

Entrecôte & syrlig senapsvinaigrette

Med Mas Janeil Le Petit Pas 2018 (nr 79687 och 105 kr) i glasen lagar vi en härlig sydfransk helgmiddag (I samarbete med The Wineagency).
Läs mer

Eriksberg Juvelpilsner till frasiga rårakor med tre ljuvliga tillbehör

Det välgjorda och okonstlade står ofta för den godaste av historier. Och vem faller inte för en svensk klassiker när den är som bäst? Med förstklassig juvelpilsner (Eriksberg Juvelpilsner, nr 1576, 10:90 kr) i glasen får gyllenbruna rårakor möta de tre fina tillbehör. En svårslagen kombination av två goda historier (I samarbete med Eriksberg).
Läs mer

Ekologiskt rosa sensommarfynd & salta västerbottenkakor

Två goda festfixare; recept på salta västerbottenkakor och ett av de mest prisvärda rosévinerna just nu (I samarbete med Quaffable Wines)
Läs mer

HAVSSALTA TILLTUGG OCH LÄSKANDE LUPI REALI

Friska Lupi Reali Trebbiano d'Abruzzo Organico (nr 2252 & 199 kr /BiB) matchas med festernas godaste tilltugg (I samarbete med The Wineagency).
Läs mer

SOMMARENS FEM HETASTE GRILLTIPS

Vi har korkat upp ekologiska Vivir Sin Dormir (nr 2559, 99 kr) och kokat ihop fem fina råd som förgyller grillen (I samarbete med Quaffable Wines)
Läs mer

ÖRTER, SMÖR, RÖDVIN - GODAST TILL GRILLEN!

Ekologiska Zensa Nero D’Avola (nr 71786, 89 kr) leder vägen till tre goda såser som passar fint till såväl grillad fisk som kött och säsongens gröna ( I samarbete med WineWorld)
Läs mer

SOMMARFESTENS GODASTE TILLTUGG

Med rosa bubblor på vinbordets mitt lagar vi tre försvinnande goda munsbitar. Inspireras och njut! ( Samarbete med The Wineagency )
Läs mer

BUBBLANDE INSPIRATION TILL SOMMARFESTERNA

Nu är de ljusa festernas tid. Därför har vi samlat ihop tio fina festhöjare här nedan. Njut i nuet och trevlig sommar! (Samarbete med The Wineagency)
Läs mer

FOR THE LOVE OF PINOT NOIR

Tre goda anledningar att dricka välgjord Pinot Noir i sommar (I samarbete med Quaffable Wines).
Läs mer

BUBBLIGT, BLOMMIGT OCH LJUVLIGT TILL SUSHI!

Sandara Chardonnay & Sake Sparkling, nr 73959, 89:50 (375ml) är en pärlande nyhet som förenar det godaste av två världar (I samarbete med We & Wine).
Läs mer

DET GODA BORDET OCH FRUKTIG CHIANTI

Ingen italiensk måltid är fulländad utan det goda glaset rött. Chianti del Barone Ricasoli bjuder nyanserad frukt och läcker kryddighet (I samarbete med WineWorld)
Läs mer

SÄTT FÄRG PÅ HELGEN MED BUBBLANDE CRÈME DE CASSIS

KIR ROYAL MED TWIST – vad är egentligen godare än en kall, lätt bubblande cocktail där läskande frukt får visa vägen? (I samarbete med We & Wine)
Läs mer

Picknick i Savignon blanc - land!

I vinets värld har maj och Sauvignon Blanc många gemensamma nämnare.. Följ med ut på picknick och ta del av våra godaste råd (samarbete med We & Wine).
Läs mer