
Regenerativ odling och hållbar vinmakning – Wine Table möter Michel Gassier
Maja Berthas samtalar om regenerativ odling och hållbar vinmakning när Wine Table möter Michel Gassier från Domaine Gassier och Château de Nages.
Mest läst just nu
1. | Vintips – tre perfekta sommarviner |
---|---|
2. | Vintips – bästa sommarnyheterna på Systembolaget |
3. | Vintips för sommarfester |
’-Vad ska man dricka för vin till den här chokladen? Det var den frågan, ställd av en plommonstopsprydd man på Vete-kattens Cocolaterie en ruskig hösteftermiddag, som fick mig att förstå att jag var tvungen att göra något åt mina bristande vinkunskaper. Att stå som ett päron och stirra fåraktigt på gästen utan att ha ett rimligt svar på den nyss ställda frågan kändes helt enkelt inte rimligt. Efter lite letande hittade jag Resturangakademiens sommelierutbildning och bestämde mig för att köpa mig en plats. Med konsumtionsvanor som oftast bestod av lätta viner i ”spännande” flaskor blev första lektionsdagen en upplevelse som fascinerade. Snabbt förstod jag att denna utbildning skulle ändra på mitt liv för alltid. Nu, 18 år senare, snurrar hela min tillvaro kring jästa och starka drycker. Föreläsningar, provningar och resor upptar hela min tillvaro och att dessutom få dela med mig av mina upplevelser på Wine Table gör hela cirkeln komplett.
Maja Berthas samtalar om regenerativ odling och hållbar vinmakning när Wine Table möter Michel Gassier från Domaine Gassier och Château de Nages.
Maja Berthas kombinerar ost & vin och förklarar exempelvis varför sauvignon blanc passar så bra till just getost.
Riesling - ett druvporträtt. Maja Berthas tar oss med till druvans essentiella kärna och läskar oss med dess höga kvaliteter.
Vi hade nyligen Ernst "Erni" Loosen på besök hos oss på Wine Table. Maja Berthas beskriver en man med yviga gester, säregen i sitt slag men som även gör viner av världsklass.