
Sommarens bästa picknickviner: Skruvkapsyl, burkar och midsommarglädje
Maja Berthas tar dig med på picknick och serverar sommarens bästa viner.
’-Vad ska man dricka för vin till den här chokladen? Det var den frågan, ställd av en plommonstopsprydd man på Vete-kattens Cocolaterie en ruskig hösteftermiddag, som fick mig att förstå att jag var tvungen att göra något åt mina bristande vinkunskaper. Att stå som ett päron och stirra fåraktigt på gästen utan att ha ett rimligt svar på den nyss ställda frågan kändes helt enkelt inte rimligt. Efter lite letande hittade jag Resturangakademiens sommelierutbildning och bestämde mig för att köpa mig en plats. Med konsumtionsvanor som oftast bestod av lätta viner i ”spännande” flaskor blev första lektionsdagen en upplevelse som fascinerade. Snabbt förstod jag att denna utbildning skulle ändra på mitt liv för alltid. Nu, 18 år senare, snurrar hela min tillvaro kring jästa och starka drycker. Föreläsningar, provningar och resor upptar hela min tillvaro och att dessutom få dela med mig av mina upplevelser på Wine Table gör hela cirkeln komplett.
Maja Berthas tar dig med på picknick och serverar sommarens bästa viner.
Maja Berthas samtalar om regenerativ odling och hållbar vinmakning när Wine Table möter Michel Gassier från Domaine Gassier och Château de Nages.
Maja Berthas kombinerar ost & vin och förklarar exempelvis varför sauvignon blanc passar så bra till just getost.
Riesling - ett druvporträtt. Maja Berthas tar oss med till druvans essentiella kärna och läskar oss med dess höga kvaliteter.