Ett stycke pinot-historia
Maja Berthas tar på sig lektorshatten ger er en förstklassisk pinot noir-lektion och ett stycke pinot-historia!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
Mest läst just nu
1. | Nyprovat tillfälligt sortiment 29 november 2024 |
---|---|
2. | Vintips från Bordeaux |
3. | Nyprovat tillfälligt sortiment 22 november 2024 |
‘-Vad ska man dricka för vin till den här chokladen? Det var den frågan, ställd av en plommonstopsprydd man på Vete-kattens Cocolaterie en ruskig hösteftermiddag, som fick mig att förstå att jag var tvungen att göra något åt mina bristande vinkunskaper. Att stå som ett päron och stirra fåraktigt på gästen utan att ha ett rimligt svar på den nyss ställda frågan kändes helt enkelt inte rimligt. Efter lite letande hittade jag Resturangakademiens sommelierutbildning och bestämde mig för att köpa mig en plats. Med konsumtionsvanor som oftast bestod av lätta viner i “spännande” flaskor blev första lektionsdagen en upplevelse som fascinerade. Snabbt förstod jag att denna utbildning skulle ändra på mitt liv för alltid. Nu, 18 år senare, snurrar hela min tillvaro kring jästa och starka drycker. Föreläsningar, provningar och resor upptar hela min tillvaro och att dessutom få dela med mig av mina upplevelser på Wine Table gör hela cirkeln komplett.
Maja Berthas tar på sig lektorshatten ger er en förstklassisk pinot noir-lektion och ett stycke pinot-historia!
Är det viltveckor på Wine Table så kommer det naturligtvis med goda recept signerade viltmaestro själv, viltkocken Anders Levén.
Maja Berthas välkomnar till våra viltveckor på Wine Table med en höstspecial att match rätt med mängder av härliga drycker.
Det äntligen dags för ölfestivalen Oktoberfest. Vår kära Maja Berthas stryker sin Dirndl och far i anden till München och delar anekdoter och upplevelser som följd. Häng med till öltält, restauranger, nöjesfält och tusentals timmar klassisk bayersk folkmusik.