Glen Para Shiraz
Generös frukt med toner av blåbär, björnbär och färskmalen svartpeppar. Eldig och maffig med tydlig fatkaraktär av choklad och vanilj. Matcha gärna till grillade rätter på lamm eller till en lyxig entrecôte
Generös frukt med toner av blåbär, björnbär och färskmalen svartpeppar. Eldig och maffig med tydlig fatkaraktär av choklad och vanilj. Matcha gärna till grillade rätter på lamm eller till en lyxig entrecôte
Klassisk Provence-rosé med hela baletten av det man gillar. Smultron, hallon, vattenmelon, blodgrape och ett knippe färska örter. Det är rättframt, lätt att gilla och får en att längta till långa luncher längs strandpromenaden i Nice.
Charmig grenache från Swartland i Sydafrika, initialt lätt reduktiv med röda bär och läskande frisk syra. Vinet är välstrukturerat med tighta tanniner syrlig finish. Strukturen i vinet vill gärna ha något rustikt till middag, viltfärsbiffar eller vildsvinskorv bildar en perfekt matchande kombination, gärna med trattkantareller och lingon, en otroligt bra fredagsmiddag för en bra start på helgen.
Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge från topproducenten Louis Jadot bjuder på en lättsam och syrlig upplevelse. Här finns en täthet i rödbärigheten, färska hallon, mogna körsbär och en lätt nyans av svartpeppar och aningen kanel. Piggt och friskt med bra energi från start till mål, men också med komplexitet och djup.
Zenato Ripassa Superiore kommer från en av de mest prestigefulla aktörerna i området runt Gardasjön. Här gör Zenato både vitt och rött från områdena Lugana och Valpolicella. Denna snygga och välgjorda Ripassa Superiore bjuder på smaker av kryddor, mörk choklad, körsbär och mogna plommon. Eftersmaken är lång och det märks varför vinerna från just det här huset blivit så kända i regionen.
Castelnau de Suduiraut har en sammetslen sötma och toner av torkad frukt, aprikospurée, vanilj och en släng av flagad mandel är detta den perfekta kompisen till lussekatter eller varför inte till en saffranspannacotta? Servera lätt kyld och njut!