
Rosévin till mat med Maja Berthas
Maja Berthas väljer ut några av sina favoritroséer och vad du skall äta därtill.
’-Vad ska man dricka för vin till den här chokladen? Det var den frågan, ställd av en plommonstopsprydd man på Vete-kattens Cocolaterie en ruskig hösteftermiddag, som fick mig att förstå att jag var tvungen att göra något åt mina bristande vinkunskaper. Att stå som ett päron och stirra fåraktigt på gästen utan att ha ett rimligt svar på den nyss ställda frågan kändes helt enkelt inte rimligt. Efter lite letande hittade jag Resturangakademiens sommelierutbildning och bestämde mig för att köpa mig en plats. Med konsumtionsvanor som oftast bestod av lätta viner i ”spännande” flaskor blev första lektionsdagen en upplevelse som fascinerade. Snabbt förstod jag att denna utbildning skulle ändra på mitt liv för alltid. Nu, 18 år senare, snurrar hela min tillvaro kring jästa och starka drycker. Föreläsningar, provningar och resor upptar hela min tillvaro och att dessutom få dela med mig av mina upplevelser på Wine Table gör hela cirkeln komplett.
Maja Berthas väljer ut några av sina favoritroséer och vad du skall äta därtill.
Sveriges främsta Sydafrika-expert Maja Berthas guidar till de bästa ställena och de godaste vinerna för Sydafrika är en fantastisk vindestination.
Wine Tables och hela Sveriges Sydafrika-expert Maja Berthas guidar dig till det klassiska Sydafrika, estaterna och dess historia, med vintips såklart!
Grilla igång försommaren med rökigt smör och eldig sallad. Här bjuder vi tre läckra tillbehör som matchar såväl grillat kött som grillade grönsaker.