Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Beaumont des Crayères Grand Rosé Pigg och pärlande frisk roséchampagne med doft av hallon och smultron
Passar till
AperitifFiskSkaldjur
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 50957
329,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Beaumont des Crayères Grand Rosé

Pigg och pärlande frisk roséchampagne med doft av hallon och smultron


Beaumont des Crayères Grand Rosé är lika god som mångfacetterad. Dricka på egen hand? Javisst! Till färska skaldjur och småplock? Javisst! Till lite lättare rätter på fläsk, fisk eller fågel? Ja! Och i klassen champagne strax under trehundringen är det få som slår Beaumont des Crayères på fingrarna.

I doften hittar du röda bär som hallon och smultron tillsammans med blodgrape och rostat bröd. I munnen kommer även röda vinbär, körsbär, röda äpplen och en lite smörig ton av nygräddad croissant och mariekex. Pigg och energisk mousse och fin längd i eftersmaken. De blå druvorna dominerar blenden vilket märks i den mjuka fruktigheten, samtidigt som syran är frisk och skapar längtan efter salta tilltugg.

Roséchampagne är i allra högsta grad gastronomiska viner och den här champagnen dricker du lika bra som aperitif som till mycket i matväg. Varför inte låta vinet hänga med genom flera rätter? Börja med salta chips med smetana och löjrom, följ upp med en krämig hummersoppa och avsluta med helgrillad kyckling med rostade rotsaker.

Prova gärna Beaumont des Crayères klassiska cuvee, Läs här!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Beaumont des Crayères är ett kooperativ som består av ungefär 250 vinodlare och som har sitt säte alldeles när Épernay i hjärtat av Champagne. Beaumont är namnet på en av kooperativets finaste vingårdar och crayéres är ett ord för den kalk- och sandrika jordmånen. Kooperativet låter sina viner ligga längre på jästfällningen än vad lagarna kräver, allt för att uppnå större djup och komplexitet i sina viner.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.