Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärd rosechampagne mousserande
Beaumont des Crayères Grand Rosé Pigg och pärlande frisk roséchampagne med doft av hallon och smultron
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Frankrike, Champagne
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 239,-
Artikelnummer 50957

Beaumont des Crayères Grand Rosé

Pigg och pärlande frisk roséchampagne med doft av hallon och smultron


I samarbete med Hermansson & Co

Roséchampagne är en stil av mousserande som verkligen är lika god som mångfacetterad. Dricka på egen hand? Javisst! Till färska skaldjur och småplock? Javisst! Till lite lättare rätter på fläsk, fisk eller fågel? Ja! Och i klassen champagne strax över tvåhundringen är det få som slår Beaumont des Crayères på fingrarna.

I doften hittar du röda bär som hallon och smultron tillsammans med blodgrape och rostat bröd. I munnen kommer även röda vinbär, körsbär, röda äpplen och en lite smörig ton av nygräddad croissant och mariekex. Pigg och energisk mousse och fin längd i eftersmaken. De blå druvorna dominerar blenden vilket märks i den mjuka fruktigheten, samtidigt som syran är frisk och skapar längtan efter salta tilltugg.

Roséchampagne är i allra högsta grad gastronomiska viner och den här champagnen dricker du lika bra som aperitif som till mycket i matväg. Varför inte låta vinet hänga med genom flera rätter? Börja med salta chips med smetana och löjrom, följ upp med en krämig hummersoppa och avsluta med helgrillad kyckling med rostade rotsaker.

Om producenten
Beaumont des Crayères är ett kooperativ som består av ungefär 250 vinodlare och som har sitt säte alldeles när Épernay i hjärtat av Champagne. Beaumont är namnet på en av kooperativets finaste vingårdar och crayéres är ett ord för den kalk- och sandrika jordmånen. Kooperativet låter sina viner ligga längre på jästfällningen än vad lagarna kräver, allt för att uppnå större djup och komplexitet i sina viner.