Vintips – tre goda öl till skaldjur
Andreas Grube väljer här ut tre öl i fast sortiment som alla sitter kalas till olika varianter av färska skaldjur.
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
Kanske att man på något sätt kan kombinera alla sina tre passioner i livet: musik, vin och journalistik? Ja, varför inte! Journalist är jag sedan länge, och den tanken blev startskottet för min sommelierutbildning för några år sedan. Sedan dess har det blivit åtskilliga spaltmetrar i olika tidningar och magasin – både om själva drycken och om människorna bakom – och dessutom en hel massa mer vinstudier. När jag inte skriver ord skriver jag istället musik, till både popartister, film, teater och tv.
Wine Table handlar för mig om lust – en mötesplats där alla, oavsett kunskapsnivå, ska kunna njuta, roas och inspireras av alla sorters goda drycker och smaker. Högt och lågt, initierat och grundläggande, nördigt och folkligt.
Andreas Grube väljer här ut tre öl i fast sortiment som alla sitter kalas till olika varianter av färska skaldjur.
Andreas Grube har provat igenom höstens nyheter på fasta hyllan och här tipsar han om åtta viner som är extra värda att spana in.