Château Bouscassé Les Jardins Philosophiques 2016 - WineTable

Château Bouscassé Les Jardins Philosophiques 2016

En vacker hyllning till den ljuva druvan från sydvästra Frankrike. I betalt samarbete med Vinunic.


I betalt samarbete med Vinunic.

Genom stort engagemang, helgjuten kunskap och naturnära hantverk skapar Alain Brumont viner som hör till världens främsta. Detta med en tydlig ambition: att hans handlingar som vinodlare ska återspeglas i vinet. Les Jardins Philosophiques 2016 är en hyllning till petit courbu – den mest framstående vita druvsorten i Sydvästra Frankrike, enligt Alain. Här får druvan perfekta förutsättningar i vingårdar som är rika på lera och kalksten. Vinet jäser och lagras på ståltank, med sin jästfällning i tio månader. Les Jardins Philosophiques ger en stilfull uppvisning av druvans stora potential genom ett smakrikt och nyanserat vin med mjuk frukt och fin fräschör. Vinet speglar Chateau Bouscassés vackra trädgårdar genom toner av exotisk frukt, örter och vilda blommor.

 Om Alain Brumont

Alain växte upp på slottet Château Bouscassé i distriktet Madiran där han arbetade sida vid sida med sin far. Drömmen om att skapa ett rött, ett vitt och ett sött vin som skulle kunna mäta sig med världens allra bästa, kom till honom redan som tonåring.

Hans idé var att visa Madirans lokala druvor samma respekt och omsorg som vinmakare i mer namnkunniga distrikt gjord med sina ”fina” druvor. Och när Alains röda vin i en blindprovning vann över några av Bordeauxs mest kända slott, blev han en aktad vinauktoritet över en natt. Idag har de lokala druvorna han odlar fått den status de förtjänar.

Alain är outtröttlig utforskare av sydvästra Frankrikes unika terroir och dess lokala druvsorter. Han är en trädgårdsmästare som kärleksfullt tar hand om sina vinstockar och en vinproducent som respekterar sina kulturella rötter. Han har uppnått sin ambition och hör idag till världens främsta vinproducenter.

Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike,Sydväst, Pacherenc du Vic-Bilh
Alkoholhalt 13,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 139,-