Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Château Bouscassé Les Jardins Philosophiques 2016 En vacker hyllning till den ljuva druvan från sydvästra Frankrike. I betalt samarbete med Vinunic.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Frankrike sydväst
NR 9270201
189,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Château Bouscassé Les Jardins Philosophiques 2016

En vacker hyllning till den ljuva druvan från sydvästra Frankrike. I betalt samarbete med Vinunic.


Genom stort engagemang, helgjuten kunskap och naturnära hantverk skapar Alain Brumont viner som hör till världens främsta. Detta med en tydlig ambition: att hans handlingar som vinodlare ska återspeglas i vinet. Les Jardins Philosophiques 2016 är en hyllning till petit courbu – den mest framstående vita druvsorten i Sydvästra Frankrike, enligt Alain. Här får druvan perfekta förutsättningar i vingårdar som är rika på lera och kalksten. Vinet jäser och lagras på ståltank, med sin jästfällning i tio månader. Les Jardins Philosophiques ger en stilfull uppvisning av druvans stora potential genom ett smakrikt och nyanserat vin med mjuk frukt och fin fräschör. Vinet speglar Chateau Bouscassés vackra trädgårdar genom toner av exotisk frukt, örter och vilda blommor.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Alain växte upp på slottet Château Bouscassé i distriktet Madiran där han arbetade sida vid sida med sin far. Drömmen om att skapa ett rött, ett vitt och ett sött vin som skulle kunna mäta sig med världens allra bästa, kom till honom redan som tonåring. Hans idé var att visa Madirans lokala druvor samma respekt och omsorg som vinmakare i mer namnkunniga distrikt gjord med sina "fina" druvor. Och när Alains röda vin i en blindprovning vann över några av Bordeauxs mest kända slott, blev han en aktad vinauktoritet över en natt. Idag har de lokala druvorna han odlar fått den status de förtjänar. Alain är outtröttlig utforskare av sydvästra Frankrikes unika terroir och dess lokala druvsorter. Han är en trädgårdsmästare som kärleksfullt tar hand om sina vinstockar och en vinproducent som respekterar sina kulturella rötter. Han har uppnått sin ambition och hör idag till världens främsta vinproducenter.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.