Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En lättare glasflaska med Georg Breuer Riesling Sauvage 2021, ett vitt vin från Rheingau i Tyskland
Georg Breuer Riesling Sauvage 2021 Jordnära, hållbart och högsta kvalitet utmärker Georg Breuer
Passar till
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Rheingau
NR 5899
149,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Georg Breuer Riesling Sauvage 2021

Jordnära, hållbart och högsta kvalitet utmärker Georg Breuer


Löjligt mycket vin för pengen här, i stram, knastertorr och väldigt läskande utförande. Rensar paletten och får smaklökarna att stå i törstig givakt! Här bjuds hög kvalitet till ett litet pris genom ett vin som ger underbar fräschör och ren frukt med toner av grönt äpple, gula plommon, lime och läskande mineraler. Lika aptitretande som matvänligt och såklart en fullträff till vit sparris med citronhollandaise och forellrom. Kalasbra även som aperitif, eller varför inte till färska ostron.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Från högt klassade vingårdslägen vid branta sluttningar längs floden Rhen, plockas druvorna till Georg Breuers uppskattade viner. Det här är ett av Rheingaus ledande vinhus som idag drivs av Theresa Breuer, vingårdschefen Hermann Schmoranz och källarmästare Markus Lundén. Jordnära, hållbart och högsta kvalitet utmärker egendomen. Vinerna är något i särklass och instegsvinet Riesling Sauvage är inget undantag. Familjen Breuer tog över egendomen för dryga hundra år sedan. Georg efterträddes av sin son Bernhard, som gick bort 2004. Idag leder hans dotter Theresa verksamheten och har utökat arealen till 34 hektar, varav 27 i Rüdesheim. Riesling dominerar helt och Breuers viner hör tveklöst till toppskiktet, från instegsvinet Riesling Sauvage som hyllats av såväl kritiker som konsumenter, till devingårdsbetecknade vinerna.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.