Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
En sofistikerad champagne med vacker balans Taittinger Brut Réserve
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 742201
499,-
12%
0 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

En sofistikerad champagne med vacker balans

Taittinger Brut Réserve


I samarbete med We & Wine

Fantastisk kvalitet och personliga champagner har gjort Champagne Taittinger till ett av de mest omtyckta champagnehusen i Sverige. Taittingers bubblor finns ofta i glasen när det är något att fira, inte minst på Nobelbanketten.

Taittinger Brut Réserve tillverkas på chardonnay, pinot noir och pinot meunier som skördas från över 35 olika vingårdar. Den höga andelen chardonnay (40%) och minst tre års källarlagring formar en unik non vintage champagne med rik komplexitet, stor elegans och slående fräschör. Det här är en torr champagne i stram och elegant stil. Doft och smak är personlig och nyanserad med läckra toner av mogen citrus, nybakad brioche och finstämd mineralitet. Taittinger Brut Réserve förgyller alla goda stunder. Champagnen serveras vackert till eleganta tilltugg så som exempelvis löjrom, ostron och krispigt grönt. Och varför inte även presentera Taittinger som måltidens huvudnummer – tillsammans med finstämda rätter av fisk och skaldjur.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Champagne Taittinger är ett av de äldsta husen i Champagne, grundat 1734 som Fourneaux et Cie Maison de Champagne, senare Forest-Fourneaux. Strax efter första världskriget köptes champagnehuset av Pierre Taittinger, vars kärlek till egendomen till området och dess ädla drycker var mycket stark. Det var då familjens namn, Taittinger, började pryda etiketterna. Mellan 1960 och 2005 drev Claude Taittinger firman som genom åren nådde ett världsrykte. I dag drivs egendomen av Vitalie Taittinger tillsammans med sin bror Clovis, som förverkligar husets ständiga strävan efter excellens och att skapa minnesvärda ögonblick.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.