Grab a Bottle - WineTable

Vad bjuds ikväll? Angeläget sicksackar du mellan packade vinhyllor. Dina annars så planerade vininköp känns just nu allt annat än planerade. Men – i samma sekund som fredagseftermiddagens hungriga helgkänslor slår till sveper det in tre goda vintips
från Wine Table. Välgjorda buteljer att plocka direkt från hyllan.

För att bjuda våra läsare på de allra bästa köpen, provar vi så gott som allt i Systembolagets sortiment. Grab a Bottle står för de viner som i största möjliga mån finns där du är. Kort sagt – de godaste vinerna att grabba i sista minuten.

Grab a Bottle – från vårkänslor till snöyra

En liten kvittrande försmak på våren var här och vände till förmån för ett mulligt snöväder. Men snön till trots – ljuset smyger sig allt närmare. Att dagarna känns lättare firar vi med krispigt fläktande syror och en salig blandning mörka bär.

Grab a Bottle – viner för hemmets lugna vrå

Kung vinter har anlänt och det med besked. Krispigt kallt och kanske härligare än någonsin att få mysa in sig i köket tillsammans för att förbereda långa goda middagar. Här listar vi tre läckra viner, lika matvänliga som lätta att tycka om.

Grab a Bottle – tre vita januariviner

Sakteligen smyger sig ljuset tillbaka. Snön faller mjuk och vacker samtidigt som blickar och bleka leenden lyfts mot en blå strimma på himmelen. Året är nytt. Lika blankt och fullt av möjligheter som tryckt av förväntningar. Att njuta mer av mindre är årets melodi. Att hitta livets goda stunder alldeles intill och att dricka mindre, men bättre.

Annons

Château Bonnet Blanc 2020, nr 4151, 95 kr

Vad sägs om en sydfransk afton – en mustig Bouillabaisse med vitt vin, tomat, fänkål och vitlök? I glaset ett guldkorn till vit bordeaux som tillgängligt och uttrycksfullt förenar klassisk känsla med modern energi. Sauvignon blanc tillsammans med en dryg femtedel sémillon bjuder elegant, nyanserad frukt, vacker aromatik och krispig syra. Sedan årgång 2020 pryds Château Bonnet av nydesignad etikett – i en stil mer knivskarp än någonsin. Här förenas de smakfulla traditionerna med passionerat nyskapande!

Grab a Bottle – störtlopp mot julafton

Julbestyren yr runt knutarna och mörkret gör tillvaron mysig men tankarna sega som kola. Allt hinns inte med. Här kommer därför en kluckande räddning - julens allroundviner som du förhoppningsvis kan klirra hem med så sent som dagen innan julafton.

Grab a Bottle - efter skidor kommer vin

Du har susat ner för backarna hela dagen. Tårna ömmar något och vintern biter i kinderna. Mörkret drar ihop sig därute, bastun gassar och brasan sprakar. Veckans tre buteljer sätter sjärnklar guldkant på din After Ski.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.