Dopff Brut Cuvée Julien - WineTable
Dopff Brut Cuvée Julien  en nyanserad, finstämd och läckert yppig crémant med mjuka citrusinslag, flirtig frukt och krispiga mineraltoner. I samarbete med Valid Wines.
Produkttyp Mousserande
Land/Region Frankrike, Alsace
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 79,-

Dopff Brut Cuvée Julien

 en nyanserad, finstämd och läckert yppig crémant med mjuka citrusinslag, flirtig frukt och krispiga mineraltoner. I samarbete med Valid Wines.


Vinhuset Dopff-au-Moulin är beläget i fantastiskt vackra Riquewihr i Alsace. Huset grundades så tidigt som 1574. Dopff au Moulin har stått för många framstående innovationer, huset var såväl först med att producera Crémant d’Alsace som att buteljera sina viner på de långsmala ”flûte”-flaskorna, som idag enligt lag pryder regionens viner. Dopff Brut Cuvée Julien följer, liksom champagne, den traditionella metoden där en andra jäsning sker på flaska. Vinet får sedan vila på sin jästfällning i tolv månader. Resultatet är en nyanserad, finstämd och läckert yppig crémant med mjuka citrusinslag, flirtig frukt och krispiga mineraltoner. Här vill vi slå ett slag inte bara för god kvalitet till ett blygsamt pris utan också för halvflaskans många fördelar; en halvflaska är den perfekta aperitifen för två. Halvan är ypperlig till matlagningen, antingen i eller vid sidan av. Och inte minst, en halvflaska kan också vara ett utmärkt komplement till ett större sällskap, om helan inte räcker till.

Dopff Brut Cuvée Julien, 79 kr / 375 ml, nr 7410 – Hitta din butik här

Samarbete med Valid Wines 

Du missar väl inte dessa godingar