Costa Azul 2018 – ekologiskt mingelvin till pincho med salmalax och örtig färskost
Ljuset är tillbaka! Det firar vi med mingel och tilltugg lika lyxiga som lättfixade. Vår pincho med lax, örter och färskost kan njutas på stående fot och passar fint till friskt fruktiga Costa Azul 2018 (nr 6588, 199 kr). Receptet och mer om minglaren hittar du här. (I samarbete med Quaffable Wines).
Pincho med salmalax och örtig färskostkräm
4 portioner
Ingredienser
1 baguette
150 gram lax (förslagsvis salmalax eller kallrökt lax)
150 gram philadelphiaost
Ett knippe färska örter (förslagsvis gräslök, basilika, timjan)
1–2 vitlöksklyftor
Ett par droppar citron efter smak
Salt och peppar
Gör så här
- Skär baguetten i skivor.
- Skär laxen i tunna skivor.
- Rör in lite luft i färskosten och mixa med hackade örter och vitlök. Spara lite av örthacket till garnering. Smaka upp med salt och peppar efter behag.
- Bred färskost på baguetten, lägg på lax, toppa med örter och ett par droppar citron. Servera tillsammans med Costa Azul 2018 och festen är din!