Costa Azul 2018 – ekologiskt mingelvin till pincho med salmalax och örtig färskost - WineTable

I glaset

COSTA AZUL 2018

Läs mer

Costa Azul 2018 – ekologiskt mingelvin till pincho med salmalax och örtig färskost

Ljuset är tillbaka! Det firar vi med mingel och tilltugg lika lyxiga som lättfixade. Vår pincho med lax, örter och färskost kan njutas på stående fot och passar fint till friskt fruktiga Costa Azul 2018 (nr 6588, 199 kr). Receptet och mer om minglaren hittar du här. (I samarbete med Quaffable Wines).


I glaset

COSTA AZUL 2018

Läs mer

Pincho med salmalax och örtig färskostkräm

4 portioner

Ingredienser

1 baguette

150 gram lax (förslagsvis salmalax eller kallrökt lax)

150 gram philadelphiaost

Ett knippe färska örter (förslagsvis gräslök, basilika, timjan)

1–2 vitlöksklyftor

Ett par droppar citron efter smak

Salt och peppar

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor.
  2. Skär laxen i tunna skivor.
  3. Rör in lite luft i färskosten och mixa med hackade örter och vitlök. Spara lite av örthacket till garnering. Smaka upp med salt och peppar efter behag.
  4. Bred färskost på baguetten, lägg på lax, toppa med örter och ett par droppar citron. Servera tillsammans med Costa Azul 2018 och festen är din!