Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Dopff Brut Cuvée Julien

I glaset

Dopff Brut Cuvée Julien

Läs mer

De godaste av tilltugg och Dopff Brut Cuvée Julien

Sätt guldkant på tillvaron genom friska bubblor och de läckraste av tilltugg. I samarbete med Valid Wines.


I glaset

Dopff Brut Cuvée Julien

Läs mer
Dopff Brut Cuvée Julien

Duka för goda stunder och låt de mest flirtiga och friska bubblor leda vägen. Här bjuder vi på tre ljuvliga tilltugg som sätter extra guldkant på tillvaron.

Laxtartar med grapefrukt, soja- och sesammajonnäs

1. Lägg ägg, olja, soja, senap och vinäger i ett mixerglas.
2. Ställ ned en stavmixer i botten, mixa och dra sakta uppåt så att majonnäsen bildas underifrån.
3. Krydda med vitpeppar, sesamolja, ingefära och limeszest.
4. Smaka av sältan med salt eller soja.
5. Blir majonnäsen för lös kan du behöva mixa i lite mer olja med stavmixern.
6. Rosta sesamfröna lätt i en torr, het panna. Låt svalna i en skål.
7. Skär laxen i 3 millimeter stora tärningar, finhacka salladslöken (spar några fina strimlor till garnering)
och filéa grapefruktklyftan så att inga vita hinnor är kvar.
8. Skär några snygga bitar grapefrukt till garnering och skär resten i bitar med en riktigt vass kniv så att de inte blir mosiga.
9. Blanda ihop lax, salladslök, majonnäs och det mesta av sesamfröna.
10. Rör försiktigt ner grapefruktbitarna, smaka av och ställ i kylen i 5-10 minuter.
11. Lägg upp i fina små glas eller skålar och garnera med sesamfrö, grapefrukt och en strimla salladslök. Servera med sked.

Miniostpajer med kräftstjärtar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Placera ut minikrustader på en ugnsplåt.
3. Fördela ost och kräftstjärtar i krustaderna.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, tomatpuré, dill och kryddor.
5. Häll äggstanningen i krustaderna men fyll inte riktigt hela vägen upp eftersom äggstanningen sväller under gräddning.
6. Grädda minipajerna i 6 minuter, låt svalna lite och garnera sedan med en liten klick crème fraiche, tångkaviar och en dillvippa.
7. Servera gärna pajerna genast, medan de är ljumma.

Rättika med färskost, pepparrot, tångkaviar och picklad ingefära

1. Blanda färskost med pepparrot och ingefära.
2. Torka av rättiksskivorna och spritsa eller bred ut en sträng färskost längs mittlinjen.
3. Vik ihop rättiksskivan som en taco och garnera med tångkaviar, gurktärningar och korianderblad.
4. Servera genast.
5. Om du vill förbereda och ställa i kylen, gör färdigt allt, men vänta med korianderbladen.