Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Ekologisk pärla från vindrömmarnas stad

Hos Weingut Zahel växer sex olika druvor i vingårdarna, mångfalden underlättar den ekologiska odlingen och ger ett komplext och personligt uttryck. Här skördas allt samtidigt, några druvor väldigt mogna – andra mindre. Wiener Gemischter Satz Mauer 2018 (nr 2515, 119 kr) bjuder toner av tropisk frukt, elegant örtighet och piggt jasminblomster ( I samarbete med Quaffable Wines).

Nästa stopp Weingut Zahel. Bland vackra kulturbyggnader och till toner av klassisk musik och ett livfullt stadsbrus är den österrikiska huvudstaden, med sina många hektar vingårdar, som ingen annan. Vinet och Wien har levt i symbios i alla tider och det historiska avtrycket är anledningen till att många vingårdar än idag är samplanterade. Gick det dåligt för riesling, klarade sig troligen sauvignon blanc, och så vidare – huvudstaden kunde ju inte stå utan vin! Hos Weingut Zahel växer sex olika druvor i vingårdarna, mångfalden underlättar den ekologiska odlingen och ger ett komplext och personligt uttryck. Här skördas allt samtidigt, några druvor väldigt mogna – andra mindre. Vill du se hur? Ta tunnelbanan genom staden!

I den sydvästra delen av Wien ligger Mauer, ett område som ger optimala förutsättningar för produktion av både vita och röda viner. Weingut Zahel är ett familjeägt vineri som idag omfattar drygt tio hektar vinodlingar, bland dem några av de bästa vingårdslägena i regionen. De är en av regionens viktigaste producenter av just Gemischter Satz och var de första att sätta ut just Wiener Gemischter Satz på sin etiketter. Dessutom är Weingut Zahel såväl ekologiskt som biodynamisk certifierade. Wiener Gemischter Satz Mauer 2018 med sitt potpurri av druvor; grüner veltliner, chardonnay, riesling, grauburgunder (pinot gris), weissburgunder (pinot planc) och tyraminer, skördade och vinifierade samtidigt och tillsammans. Här bjuds vi på tropisk fruktcocktail, en elegant örtighet och piggt jasminblomster – allt i ett och inlindat av pigg syra som håller styrfarten. Servera ur ett lite större glas, vifta runt och låt frukterna komma fram en efter en i takt med att vinet luftas och utvecklas. Ostron, salta skaldjur, sushi och annat som osar fräschör är att föredra till denna vinets kameleont.

Wiener Gemischter Satz Mauer 2018 hittar du HÄR.