Crème ninon med Dopff Brut Cuvée Julien - WineTable

I glaset

Dopff Brut Cuvée Julien

Läs mer

En bubblare för alla goda tillfällen – Crème Ninon med Dopff Brut Cuvée Julien

Här bjuder vi på en len och smakrik Crème Ninon som poppas upp av Dopff Brut Cuvée Julien – en nyanserad, finstämd och läckert yppig crémant med mjuka citrusinslag, flirtig frukt och krispiga mineraltoner. I samarbete med Valid Wines.


I glaset

Dopff Brut Cuvée Julien

Läs mer

Ingredienser

  1. 3 st schalottenlök, hackad
  2. 1 selleristjälk, hackad
  3. 1 msk smör till stekning
  4. 5 dl hönsbuljong
  5. 1,5 dl syrad grädde (kan ersättas med vanlig grädde)
  6. 3 cl torr sherry (förslagsvis fino)
  7. 8 blad färsk salvia, hackade (eller 1 tsk torkad)
  8. 5 dl frysta gröna ärtor
  9. Salt och vitpeppar efter smak

Till servering

  1. 1,5 dl syrad/vanlig grädde, lättvispad
  2. Nymalen rosépeppar (om önskas annars svartpeppar
  3. Ca 2 dl Dopff Brut Cuvée Julien

Ingredienser

  1. Fräs lök och selleri i smör så att de mjuknar men inte tar färg.
  2. Häll på hönsbuljong, syrad grädde, sherry och salvia och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Häll i ärtorna och koka upp. Sila av soppan (spara soppspadet) mixa de kokade ärtorna och grönsaker i matberedare till en slät puré.
  4. Späd med soppspadet till önskad konsistens – tänk på att det ska i mousserande vin så spä hellre för tjockt än för tunt. Det går förstås också att mixa soppan som helhet men den blir då inte riktigt lika slät.
  5. Smaka av med lite vitpeppar och en aning mer salt än du tror – återigen eftersom det ska i vin och grädde.
  6. Häll upp i tallrikar och lägg i en klick lättvispad syrad grädde. Mal lite peppar över grädden och soppan så att aromen stiger ur tallriken och servera. Låt sedan skicka runt en flaska Dopff Brut Cuvée Julien så att var gäst får toppa med festligt bubbel.