Löjromschips
4 portioner
Ingredienser
1 kruka gräslök
Ett par nävar (omkring 20) neutrala potatischips
50 g löjrom (eller så mycket som önskas)
1 dl crème fraiche
Så gör du
1. Hacka gräslöken
2. Lägg chips på ett vackert fat
3. Toppa med löjrom och crème fraiche – antingen använder du en tesked eller så fyller du löjrom och crème fraiche i varsin spritspåse och spritsar de båda godsakerna över chipsen.
4. Strö över gräslök och servera genast.
Comté med kvittenmarmelad
Svårare än så behöver det inte vara. Köp en generös bit comté, skär stavar och servera med en sötsyrlig marmelad, till exempel på kvitten.
Chips på salami
Lika enkelt som läckert krispigt.
Ingredienser
Ca 40 tunna skivor salami (eller någon annan god variant)
Smetana
Citronskal
Salt och peppar
Så gör du:
1. Sätt ugnen på 200 °C
2. Lägg bakpapper på plåt och täck med salamiskivor (låt dem inte nudda varandra
3. Baka i omkring 10 minuter, tills de är krispiga
4. Smaka upp smetana med salt, peppar och citronskal
5. Servera, antingen som chips & dipp eller så lägger du för lite dipp på vart chips.
Bubbla och njut!
Rotari Brut Riserva Magnum hittar du HÄR