Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Rotari Brut Riserva Magnum 2017 Poppa upp vintermiddagarna med välgjorda bubblor på stor flaska. I samarbete med The Wineagency.
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Italien, Trentino-Alto Adige
NR 7567
249,-
12,5%
1500 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Rotari Brut Riserva Magnum 2017

Poppa upp vintermiddagarna med välgjorda bubblor på stor flaska. I samarbete med The Wineagency.


Rotari Brut Riserva kommer från de vackra dalarna och bergen i Trentino, i hjärtat av Dolomiterna. Varje flaska Rotari har sin egen berättelse. Doften och den elegant fruktiga koncentrationen som smaken ger, skildrar dess unika växtplats och bygger på anrika produktionsmetoder. På bästa vingårdsläge vid Trentinos kullar får chardonnay-druvorna som plockas för hand ett mycket friskt, mineraldrivet och fruktigt uttryck vilket ger en perfekt bas för Rotari Brut Riserva. Tiden på jästfällningen, som är minst 36 månader formar komplexitet och många nyanser. Framför dig har du ett elegant bubblande vin där toner av rostade nötter och brioche balanserar med friska inslag av citrus, gröna äpplen och mineral. En perfekt aptitretare, till såväl salta tilltugg som till fisk och skaldjur.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Rotari är essensen av vinodlarkooperativet Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino. Mezzacorona är en samling kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över några av de bästa vinmarkerna vid foten av italienska Dolomiterna. Det här är en av de viktigaste verksamheterna i Italien för framställning av mousserande vin enligt den klassiska metoden (Metodo Classico). Mezzacorona är också en av föregångarna vad gäller hållbarhet. Vingårdarna sköts med minsta möjliga miljöpåverkan och kemikalier och konstgödning har ersatts av organisk gödning och biologiska metoder för att hindra skadeangrepp. Det hela har resulterat i en hållbarhetscertifiering via SQNPI.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.