ROTARI BRUT RISERVA MAGNUM 2016 - WineTable
ROTARI BRUT RISERVA MAGNUM 2016 Poppa upp vintermiddagarna med välgjorda bubblor på stor flaska. I samarbete med The Wineagency.
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Italien, Trentino-Alto Adige
Alkoholhalt 12,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 249,-

ROTARI BRUT RISERVA MAGNUM 2016

Poppa upp vintermiddagarna med välgjorda bubblor på stor flaska. I samarbete med The Wineagency.


I samarbete med The Wineagency

Rotari Brut Riserva kommer från de vackra dalarna och bergen i Trentino, i hjärtat av Dolomiterna. Varje flaska Rotari har sin egen berättelse. Doften och den elegant fruktiga koncentrationen som smaken ger, skildrar dess unika växtplats och bygger på anrika produktionsmetoder. På bästa vingårdsläge vid Trentinos kullar får chardonnay-druvorna som plockas för hand ett mycket friskt, mineraldrivet och fruktigt uttryck vilket ger en perfekt bas för Rotari Brut Riserva. Tiden på jästfällningen, som är minst 36 månader formar komplexitet och många nyanser. Framför dig har du ett elegant bubblande vin där toner av rostade nötter och brioche balanserar med friska inslag av citrus, gröna äpplen och mineral. En perfekt aptitretare, till såväl salta tilltugg som till fisk och skaldjur.

Rotari är essensen av vinodlarkooperativet Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino. Mezzacorona är en samling kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över några av de bästa vinmarkerna vid foten av italienska Dolomiterna. Det här är en av de viktigaste verksamheterna i Italien för framställning av mousserande vin enligt den klassiska metoden (Metodo Classico). Mezzacorona är också en av föregångarna vad gäller hållbarhet. Vingårdarna sköts med minsta möjliga miljöpåverkan och kemikalier och konstgödning har ersatts av organisk gödning och biologiska metoder för att hindra skadeangrepp. Det hela har resulterat i en hållbarhetscertifiering via SQNPI.

Du missar väl inte dessa godingar