Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

BollingerRosé

I glaset

Bollinger Rosé

Läs mer

Sofistikerad som en roséchampagne. Ståtlig som en Bollinger

Generös struktur möter delikat frukt och frisk elegans i ett mästerverk av världens främsta champagnehus. Bollinger Rosé formas av naturnära hantverk, passion och tradition. Här är din guldkant. I betalt samarbete med Arvid Nordquist.


I glaset

Bollinger Rosé

Läs mer
BollingerRosé

Känsla, kunskap och tid formar vinerna från vinhuset Bollinger.
Känslan följer naturen – dess behov och dess unika uttryck. Kunskapen bygger på precision och har formats genom såväl historia som nutid. Och husets fem kilometer långa vinkällare avslöjar betydelsen av tid. Bollingers viner får vila länge, vilket skapar champagner med balans, finess och djup.

Bollinger Rosé – sofistikerad som en roséchampagne, ståtlig som en Bollinger. Det här är en champagne vars djupa delikata frukt balanseras av elegans och fräschör. Här finns toner av smultron, vildhallon och citrus. Därtill en läckert mineraldriven ton som för tankarna mot hav och ostronskal. Vad sägs om en grillad röding med len hollandaise och småpotatis? Eller en hummer som gratinerats med brynt smör, vitlök, örter och citron?

Bollinger Rosé tillverkas på 62% pinot noir, 24 % chardonnay och 14 % pinot meunier varav hela 85 % av druvorna kommer från Grand och Premier Cru – klassificerade vingårdar. Rosévinets vackra, fylliga struktur kommer ifrån mellan 5–6 % av stilla rött vin på pinot noir från vingårdar i Verzenay och Aÿ.

Om Bollinger

Sedan 1829, har Bollinger producerat champagner i en unik stil som utstrålar kraft, elegans och komplexitet. Av husets 165 hektar så är 85 % Grand Cru och Premier Cru som huvudsakligen sträcker sig över sju vingårdar. Bollinger är ett av få champagnehus som odlar majoriteten av sina druvor själv. Pinot noir är huvudspelaren här, en krävande druvsort som ger viner uttrycksfull karaktär.

Bollinger använder gärna en stor andel reservviner, som är upp till 15 år gamla. I Bollingers fem kilometer långa källare vilar drygt 700 000 magnumflaskor, en tillgång som är helt unik i Champagne. Dessa lagras årgång för årgång, vingårdsläge för vingårdsläge och druva för druva. Detta ger möjligheten att skapa Bollingers huschampagne i en helt unik stil.

Föreningen av pinot noir från några av champagnes främsta vingårdslägen, mellan tre till nio års lagring på jästfällning, stilfull fathantering och den stora andelen reservviner ger Bollingers champagner ett djup och en komplexitet som är något i en klass för sig. Ståtligt, minst sagt.