Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

I glaset

Vouvray Domaine Des Lauriers 2021

Läs mer

Uttrycksfullt och mineraldrivet från Frankrikes trädgård – Loire

Ett uttrycksfullt, stilrent vin med inslag av solgul mogen frukt, honung, vita blommor och mineral. Passar fint till syrliga getostar, likväl som till lätt grillade skaldjur. I samarbete med Valid Wines.


I glaset

Vouvray Domaine Des Lauriers 2021

Läs mer

Vouvray – en av de mest kända och respekterade vinappellationerna i Loiredalen. Titeln täcker många förstklassiga viner av olika stilar och är flaggskeppet för viner på druvan chenin blanc. Inget annat område i världen visar upp druvan med samma fokus, fräschör och mångfald av aromer.

Gediget hantverk, passion och stor respekt för naturen formar den familjeägda egendomen Domaine de Lauriers som drivs av sjunde generationens vinmakare, Laurent Kraft. Hans filosofi är att skapa ärliga viner i samklang med naturen. Vingårdarna sköts hållbart och vinerna tillverkas av vackert mogna druvor, genom så liten påverkan som möjligt.

Domaine de Lauriers Vouvray 2019 kommer från i genomsnitt femtio år gamla vinstockar som växer på Loires unika kalkrika jordmån ”Tuffeau”. Druvorna plockas för hand och pressas varsamt. Sedan får musten jäsa långsamt under två månader och när jäsningsprocessen avslutas vilar vinet ytterligare sex månader på ståltank innan buteljering, varav två månader tillsammans med sin jästfällning. Resultatet är ett uttrycksfullt, stilrent vin med inslag av solgul mogen frukt, honung, vita blommor och mineral. Torrt och nyanserat med stor fräschör.

Domaine de Lauriers Vouvray 2019, nr 6288, 139 kr passar fint till säsongens syrliga getostar, likväl som till lätt grillade skaldjur med späda grönsaker och en vinägrett på citron, färska örter, dijonsenap och brynt smör.