Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En glasflaska med Vouvray Domaine Des Lauriers 2021, ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike
Vouvray Domaine Des Lauriers 2021 Uttrycksfullt och mineraldrivet från Frankrikes trädgård.
Passar till
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Loiredalen
NR 6288
149,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Vouvray Domaine Des Lauriers 2021

Uttrycksfullt och mineraldrivet från Frankrikes trädgård.


Gediget hantverk, passion och stor respekt för naturen driver den familjeägda egendomen Domaine de Lauriers som drivs av sjunde generationens vinmakare, Laurent Kraft. Hans filosofi är att skapa ärliga viner i samklang med naturen. Vingårdarna sköts hållbart och vinerna tillverkas av vackert mogna druvor, genom så lite påverkan som möjligt.

Domaine de Lauriers Vouvray 2019 passar fint till säsongens syrliga getostar, likväl som till lätt grillade skaldjur med späda grönsaker och en vinägrett på citron, färska örter, dijonsenap och brynt smör.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Domaine de Lauriers Vouvray 2019 kommer från i genomsnitt femtio år gamla vinstockar som växer på Loires unika kalkrika jordmån ”Tuffeau”. Druvorna plockas för hand och pressas varsamt. Sedan får musten jäsa långsamt under två månader och när jäsningsprocessen avslutas vilar vinet ytterligare sex månader på ståltank innan buteljering, varav två månader tillsammans med sin jästfällning. Resultatet är ett uttrycksfullt, stilrent vin med inslag av solgul mogen frukt, honung, vita blommor och mineral. Torrt och nyanserat med stor fräschör.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.