
Låt mig dricka cocktails ifred, gubbjävlar!
En tjej som sitter ensam och dricker i en bar är inte per automatik ute efter att ligga. Wine Tables krönikör Anna Norström skriver om en osynlig typ av service.
Att jag skulle bli journalist var klart redan när jag var sju, jag älskade och skriva och var mycket samhällsintresserad. Under ett gymnasieår i London blev jag hooked på Sunday Times och lusläste AA Gills krogrecension slaviskt varje vecka. Sedan, under några år i tidiga tjugoårsåldern råkade det bli så att jag drev krog med min bästis och allt liksom föll på sin plats när jag lämnade branschen och gick tillbaka till journalistiken. Jag skulle bli Sveriges AA Gill, eller åtminstone en mix av Martha Gellhorn och Tony Bourdain! Sedan dess skriver jag om mat och krog i synnerhet och besöksnäringen i stort: från granskningar om sexism i restaurangkök till resereportage från Mallorca och test av Stockholms bästa hantverksglass. Jag föreläser om globala krogtrender, modererar, och poddar i egna Foody Safari. Har pluggat vin och lär mig konstant genom att dricka vin.
Nyfiken på att veta mer om Anna? Kika in intervjun Någonting att dricka med Anna Norström.
En tjej som sitter ensam och dricker i en bar är inte per automatik ute efter att ligga. Wine Tables krönikör Anna Norström skriver om en osynlig typ av service.
Vill du dricka något som du får vara ensam om? Gå till Bar Buco! Listan utlovar hantverksviner som du dessutom sällan hittar på andra ställen i stan.
Wine Tables krogkrönikör och fab-foodie Anna Norström har särskådat utbudet för foodisar och vinnördar på Way Out West 2025.
Wine Tables krönikör Anna Norström har ätit på nyligen korade bästa restaurangen i världen: Maido i Peru – och var på plats under de forum som räknas till gastronomins Davos, 50 Best Restaurants 2025