Oizo
På Munkebäcksgatan i Kålltorp ligger en gömd juvel med högt karat! Oizo har över åren genomgått en förvandling från legendariskt surdegsbageri till en av stans vassaste vinbarer!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
När jag var tjugo, och jobbade på skaldjursrestaurang i Oslo, blev jag dricksad en flaska Domaine Leflaive Chevallier-Montrachet – 02 av en excentrisk herre som uppskattning för att jag ordnat dem en fin bröllopsdag. När jag någon vecka senare öppnade flaskan förstod jag att det är här allt börjar! Att mat och vin skulle bli en så central del av mitt liv var inget som skulle överraska 18-åriga mig. Smaker och dofter är något som intresserat mig så länge jag kan minnas! Under de efterföljande 10 åren plöjde jag mig igenom alla tänkbara positioner inom restaurang, läste till sommelier och landade till slut i vinimportbranschen med fokus på produkt och dryckesutbildningar.
Mitt intresse har fört mig på arbete till ett flertal olika länder, mässor världen över och vingårdsbesök på lummiga småorter i allt från Portugal till Tyskland. Story-telling är en lika stor passion och att få kombinera mina intressen är en ren ynnest.
På Munkebäcksgatan i Kålltorp ligger en gömd juvel med högt karat! Oizo har över åren genomgått en förvandling från legendariskt surdegsbageri till en av stans vassaste vinbarer!
Säg ett annat ställe där man kan få Confit de canard i miniatyr, ackompanjerad av Fleetwood Mac och ett glas Tokaj från 1959? Björns Bar, vinbaren i källaren mitt i pulserande Vasastan