Wine Tables Vinglas-skola del 1
Så väljer du rätt glas till ditt vin. Wine Tables Karin Ericson guidar dig genom en djungel av vinglas
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
När jag satt och gjorde en krogrecension på en Michelinrestaurang sa min kollega ”bara gör det, livet blir så mycket roligare. Att läsa till sommelier alltså. Och oj, om det blev roligare. Och dyrare. Det var naturvin som öppnade upp mitt intresse för dryck. Det var mer jag, mer punk, mer lättillgängligt. När jag pluggade WSET fick jag dock en helt annan och djupare förståelse för vin, dess historia och hantverk och jag älskar att det alltid finns nytt att upptäcka och att det är omöjligt att bli fullärd.
Pennan är mitt hantverk. Mat och vin mitt största intresse. Att de två skulle ta armkrok var knappast långsökt. I ett brev till framtiden signerat Karin 11 år klargjorde jag att jag skulle bli journalist. På vägen dit trillade jag dock över yrket copywriter och fastnade för det kreativa skrivandet vilket tagit mig in på en bana inom reklambranschen. Samtidigt har jag jobbat restaurang, skrivit vilt om kultur- och nattlivets Malmö i en blogg i Sydsvenskan, för att senare basa över krogsidorna i Nöjesguiden, recensera restauranger för Metro och White Guide och gasade in i vinets värld. Jag lär aldrig komma ut.
Vad jag dricker helst? Inte samma som igår.
Så väljer du rätt glas till ditt vin. Wine Tables Karin Ericson guidar dig genom en djungel av vinglas
Karin Ericson guidar till nio australiensare i olika prisklasser som finns i fast sortiment eller går att beställa via Systembolaget.
Hon är kokboksförfattare, mästerkockvinnare och TV-kock, och hon är dessutom utbildad sommelier. Jennie Walldén som just kommit ut med en hel bok om nudlar vet hur du gör nudlar lyxiga och hur du matchar de asiatiska och koreanska smakerna med rätt vin.