Languedoc - It's a long way to the top if you wanna rock 'n' roll!
Lars Trogen tar sig an vinregionen Languedoc, från "den franska vinsjön" till "good vibes, good wines"
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
Att jag snöade in på vin var mer en slump än ett överlagt val. Jag kraschlandade in i restaurangvärlden kring 2007 då jag behövde en supplementär inkomst jämte mitt dåvarande jobb som rockgitarrist (hej fildelning, hej då turnéintäkter) och insåg snabbt likheterna mellan musikscener och matsalsgolv. En stor dos nyfikenhet och ett visst mått av att inte vilja vara sämre än kollegorna ledde till sommelierstudier, men efter att dessa fullbordats kan man nog säga att jag aldrig slutat plugga vin. Jobb med huvudsakligt vinansvar följde och jag arbetade länge som sommelier på restauranger som Lydmar Hotel, Riche och Teatergrillen samt under många år för Frantzéngruppen och deras olika projekt. Att lära mig mer om olika aspekter av vinbranschen har varit en stor drivkraft de senaste åren. Jag har jobbat inom vinimport, med provningsverksamhet och med undervisning, allt med fokus på kommunikation och passion kring vinkunskap, muntligt som skriftligt. Vetskapen att det alltid finns något nytt att lära sig har gett mig insikten att det är mycket intressantare att vara generalist snarare än specialist, så inget ämne inom vinvärlden är egentligen för obskyrt!
Nyfiken på att veta mer om Lars? Kika in intervjun Någonting att dricka med Lars Trogen.