Chile - mellan berg, dalar och hav
Chile är ett spännande vinland och trots sin storlek en av världens största vinexportörer. Vi kickstartar våra temaveckor Chile med en text av vår vinskribent Karin Ericson
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
När jag satt och gjorde en krogrecension på en Michelinrestaurang sa min kollega ”bara gör det, livet blir så mycket roligare. Att läsa till sommelier alltså. Och oj, om det blev roligare. Och dyrare. Det var naturvin som öppnade upp mitt intresse för dryck. Det var mer jag, mer punk, mer lättillgängligt. När jag pluggade WSET fick jag dock en helt annan och djupare förståelse för vin, dess historia och hantverk och jag älskar att det alltid finns nytt att upptäcka och att det är omöjligt att bli fullärd.
Pennan är mitt hantverk. Mat och vin mitt största intresse. Att de två skulle ta armkrok var knappast långsökt. I ett brev till framtiden signerat Karin 11 år klargjorde jag att jag skulle bli journalist. På vägen dit trillade jag dock över yrket copywriter och fastnade för det kreativa skrivandet vilket tagit mig in på en bana inom reklambranschen. Samtidigt har jag jobbat restaurang, skrivit vilt om kultur- och nattlivets Malmö i en blogg i Sydsvenskan, för att senare basa över krogsidorna i Nöjesguiden, recensera restauranger för Metro och White Guide och gasade in i vinets värld. Jag lär aldrig komma ut.
Vad jag dricker helst? Inte samma som igår.
Nyfiken på att veta mer om Karin? Kika in intervjun Någonting att dricka med Karin Ericson.
Chile är ett spännande vinland och trots sin storlek en av världens största vinexportörer. Vi kickstartar våra temaveckor Chile med en text av vår vinskribent Karin Ericson
Karin Ericson har rest från söder till norr i Portugal och besökt landets äldsta liksom några av landets yngre vinmakare för att upptäcka ett vinland som vibrerar av ny energi och liv.
Wine Tables vinskribent Karin Ericson har besökt Castellani i Toscana och fastnat för den gröna druvan vermentino.