Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Elegant odlarchampagne från Grand Cru vingårdar Pierre Péters Cuvée de Réserve
Passar till
AperitifFiskSkaldjur
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 7350
469,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Elegant odlarchampagne från Grand Cru vingårdar

Pierre Péters Cuvée de Réserve


Pierre Péters Cuvée de Réserve Blanc de Blancs är husets flaggskepp. Champagnen bygger på fler än 20 årgångar och är exklusivt komponerad av Chardonnay från Grand Cru byarna i Côte des Blancs. Det här är en elegant och personlig champagne med stor koncentration och finess. Toner av brioche och nougat möter pigg frukt, stor fräschör och läcker mineralitet. Pierre Péters Cuvée de Réserve passar såväl alla de goda skaldjuren som lagrad hårdost, brillat savarin och lättare tilltugg.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Jordnära hantverk och egenodlade druvor från några av de högst klassade lägena i Champagne. Pierre Péters gedigna historia tar oss ända till 1858, då Gaspar Péters förvärvade 2 hektar mark i Champagne. Drygt sextio år senare blev hans son, Camille Péters, en av de första odlarna i Champagne att buteljera viner under egen etikett, år 1919. Champagnehuset ligger i hjärtat av Côte des Blancs, i den vittomspunna champagnebyn Le Mesnil sur Oger. Pierre Péters tillverkar odlarchampagne. Alla viner kommer exklusivt från egna vingårdar, där huset för närvarande har 19 hektar av Chardonnay, främst i kommunerna Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize och Cramant. Familjen har format vingårdarna från generation till generation och skapat sitt egna urval av druvor – ett traditionellt vis som kallas för ”selection massale” och främjar druvor av högsta kvalitet. Pierre Péters följer miljön och formar sina odlingsmetoder hållbart. Detta i ständig strävan om välmående jordar med så friska druvor som möjligt, som kan spegla den rikedom, subtilitet och elegans som de stora växtplatserna i Côte des Blancs erbjuder. Sedan 2008 är det Rodolphe Péters som utvecklar och förvaltar arvet.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.