Pierre Péters Cuvée de Réserve

Elegant odlarchampagne från Grand Cru vingårdar


Jordnära hantverk och egenodlade druvor från några av de högst klassade lägena i Champagne. Pierre Péters gedigna historia tar oss ända till 1858, då Gaspar Péters förvärvade 2 hektar mark i Champagne. Drygt sextio år senare blev hans son, Camille Péters, en av de första odlarna i Champagne att buteljera viner under egen etikett, år 1919. Champagnehuset ligger i hjärtat av Côte des Blancs, i den vittomspunna champagnebyn Le Mesnil sur Oger.

Pierre Péters tillverkar odlarchampagne. Alla viner kommer exklusivt från egna vingårdar, där huset för närvarande har 19 hektar av Chardonnay, främst i kommunerna Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize och Cramant. Familjen har format vingårdarna från generation till generation och skapat sitt egna urval av druvor – ett traditionellt vis som kallas för ”selection massale” och främjar druvor av högsta kvalitet. Pierre Péters följer miljön och formar sina odlingsmetoder hållbart. Detta i ständig strävan om välmående jordar med så friska druvor som möjligt, som kan spegla den rikedom, subtilitet och elegans som de stora växtplatserna i Côte des Blancs erbjuder. Sedan 2008 är det Rodolphe Péters som utvecklar och förvaltar arvet.

Pierre Péters Cuvée de Réserve Blanc de Blancs (nr 7350, 379 kr) är husets flaggskepp. Champagnen bygger på fler än 20 årgångar och är exklusivt komponerad av Chardonnay från Grand Cru byarna i Côte des Blancs. Det här är en elegant och personlig champagne med stor koncentration och finess. Toner av brioche och nougat möter pigg frukt, stor fräschör och läcker mineralitet. Pierre Péters Cuvée de Réserve passar såväl alla de goda skaldjuren som lagrad hårdost/brillat savarin och lättare tilltugg.

Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 379,-