Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

AmadieuDomaineGrandRomaneGigondasRouge_winetable
Amadieu Domaine Grand Romane Gigondas Rouge Fylligt och expressivt vin med otrolig smakbild
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen
NR 50923
275,-
15%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Amadieu Domaine Grand Romane Gigondas Rouge

Fylligt och expressivt vin med otrolig smakbild


Amadieu Domaine Grand Romane Gigondas Rouge 2020, ett fylligt och expressivt vin med otrolig smakbild och fokus från familjens högt belägna vingård i nordvästlig riktning. Här bjuds vi kraftfulla toner av viol och mörka mogna körsbär, svartvinbär, lakrits, vildhallon och svartpeppar. Vinet är verkligen robust men samtidigt mjukt som sammet. Avslutet är örtigt av lokala garrigue, lagerblad, timjan, sandelträ, rosor, lavendel och rosmarin med en sötlakritston och mörkfruktig charm.

”En häpnadsväckande balans mellan komplexitet, kraft och elegans”

En häpnadsväckande balans mellan komplexitet, kraft och elegans som i matväg kräver en mustig höstgryta på högrev av vildsvin och säsongens skogsskafferi. Eller varför inte hemmagjorda köttbullar med lent potatismos och klassisk gräddsås?

Se när Wine Table provar vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Pierre Amadieu är en gigant i lilla Gigondas som under låg tid skuggats av sin världskändis till granne Châteauneuf-du-Pape. Morfar Pierre startade 1929 och många skakade då på huvudet när han klättrade uppför berget Dentellerna och planterade vinstockar så högt som 450 meter över havet. Idag drivs vineriet och gårdarna av tredje generation Amadieus och de förfogar över 130 ha på den branta sydsluttningen. Druvorna till det här vinet växer i kalk- och kritrik lerjord och är en klassisk röd Rhôneblend, vilket även kallas för GSM. Druvblenden i vinet är till största delen grenache men med betydande inflytande av mourvèdre och en del syrah.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning