Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Snaps till midsommar!

Snaps till midsommar!

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Midsommar hägrar bara några dagar bort, och bland det bästa med denna sommarhögtid är ju den goda maten – och de smakfulla dryckerna. Wine Tables Andreas Grube bjuder här på den perfekta snapsguiden till både midsommar och semester. De allra flesta dryckerna hittar du också enkelt i det fasta sortimentet!

SNAPS

En lättare glasflaska med Östgöta Sädesberännvin, ett kryddat brännvin från Sverige

Östgöta Sädesberännvin

Produkt från Sverige

art nr 16

500 ml

40%

245 kr

En återkommande favorit på det Grubska sommarbordet. Jag gillar den inte minst för att den är en så bra allroundsnaps som sitter lika bra till sillen som till grillade grejer. I smaken finns en whiskyliknande fatighet tillsammans med russin, apelsinskal, torkade örter och en balanserad honungssötma. Kul och karaktärsfull!

En lättare glasflaska med AB Stockholms Bränneri Akvavit, ett akvavit från Stockholms län i Sverige

AB Stockholms Bränneri Akvavit

Produkt från Sverige, Stockholms län

art nr 80656

500 ml

38%

299 kr

Kul akvavit från det lilla bränneriet på Södermalm i Stockholm som, glädjande nog, finns i det fasta sortimentet. Stockholms Bränneri är skickliga på att alltid sätta en högst personlig prägel på allt de gör, något de också visar med all tydlighet här. Både kryddig och fräsch, med tydliga nyanser av enbär, fläder, citrus, koriander och dill. God både immande och lite mer rumstempererad.

En glasflaska med Saltö Akvavit, ett akvavit från Sverige

Saltö Akvavit

Produkt från Sverige

art nr 80

350 ml

38%

179 kr

Saltö har fått sitt namn från en ö i den bohuslänska skärgården. I flaskan har vi också en snaps som både svalkar som salta vågor och river skönt i gommen. Här har man kryddat med pors, vilket ger den där härliga beskan i smaken. På toppen finns också gott om både citruszest, kummin och lite fänkål. Hur god som helst till matjes!

En lättare glasflaska med Gammel Opland Aquavit, ett akvavit från Norge

Gammel Opland Aquavit

Produkt från Norge

art nr 70624

700 ml

41.5%

402 kr

Den här godingen fyller verkligen sin plats på bordet med sin lite rikare och maffigare stil. Kryddningen domineras av dill, kummin och citrus och i smaken finns också gott om fatkrydda och aningen honung. Härligt rivig och kryddig i eftersmaken, också med bra smakdjup. God till de lite kryddigare sillarna, men gör sig också bra till det grillade köttet för den som så vill.

En pet-flaska med O.P. Anderson Dill Aquavit, ett akvavit från Sverige

O.P. Anderson Dill Aquavit

Produkt från Sverige

art nr 1176

500 ml

40%

229 kr

Den här dök upp på fasta hyllan tidigare i våras. Den görs med den klassiska O.P:n som bas, och har alltså kummin, fänkål och anis som smakbotten. Här har man också tillsatt dillfrön och citronskal, men bara med en liten del fatlagrad sprit för att få den klar i färgen. Ren, rik och generös dillton, och samtidigt med fräschör i avslutet.

 

Till alla midsommartips av Andreas Grube

Till tre viner för midsommar av Pär Strömberg

Till alla snaps på Systembolaget

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.