Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Amasole Barbera d'Alba 2020 Passar även perfekt till ljust grillat kött, rostade grönsaker eller ostar
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 55571
139,-
14,5%
0 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Amasole Barbera d'Alba 2020

Passar även perfekt till ljust grillat kött, rostade grönsaker eller ostar


Fruktig rödbärig doft av vildhallon och körsbär där man även kan ana mörkare blåsvarta bärtoner under en rökig rostad ekfatskaraktär. Faten gör sig tydligare i smaken med trä, ceder och kryddiga toner som kakao, tobak och kaffe. Syran sitter på plats som sig bör och lyfter den röda frukten mot den unga tannintäta texturen och den träiga fatkaraktären och bjuder avslut i en torr och grönörtig finish. Servera vinet tillsammans med en salsicciapasta eller en krämig cannelloni med zucchini och tomat.

Amasole Barbera d’Alba passar även perfekt till ljust grillat kött, rostade grönsaker eller ostar så som Pecorino eller Taleggio. Servera gärna vinet vid ca 18 grader och som de flesta viner mår även detta bra av att dekanteras en timme eller två innan servering.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Amasole Barbera d’Alba är framtaget av kooperativet Cantina Pertinace i piemontesiska Treiso. Druvorna kommer från hjärtat av regionen Piemonte och flertalet av kooperativets vinbönder. Vinet är buteljerat i den ursprungstypiska flaskan Albeisa. Endast ett urval producenter från Piemonte får använda den unika och igenkänningsbara flaskan Albeisa, som står för ”från Alba”. Vinmakaren Cesare Barberos filosofi är en del av den traditionella vinframställningen i Piemonte där man låter vinets personlighet och ursprung komma fram. Från Alba, Langhes huvudstad, upp mot Treiso och Barbaresco sträcker sig 110 hektar av vingårdar med rad efter rad av omsorgsfullt vårdade vinstockar så långt ögat kan se, utsikten bryts endast av torn, pittoreska bondgårdar och slott. Platsen för vingården har också en tusen år gammal historia, samt är födelseplats för den romerska kejsaren Publio Elvio Pertinace

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.