Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärt rött
Amasole Barbera d'Alba 2020 Med förförisk doft av vildhallon, körsbär och rökig ekfatskaraktär.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
Alkoholhalt 14,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 139,-
Artikelnummer 55571

Amasole Barbera d'Alba 2020

Med förförisk doft av vildhallon, körsbär och rökig ekfatskaraktär.


I samarbete med Contemporary Wines

Fruktig rödbärig doft av vildhallon och körsbär där man även kan ana mörkare blåsvarta bärtoner under en rökig rostad ekfatskaraktär. Faten gör sig tydligare i smaken med trä, ceder och kryddiga toner som kakao, tobak och kaffe. Syran sitter på plats som sig bör och lyfter den röda frukten mot den unga tannintäta texturen och den träiga fatkaraktären och bjuder avslut i en torr och grönörtig finish. Servera vinet tillsammans med en salsicciapasta eller en krämig cannelloni med zucchini och tomat.

Amasole Barbera d’Alba passar även perfekt till ljust grillat kött, rostade grönsaker eller ostar så som Pecorino eller Taleggio. Servera gärna vinet vid ca 18 grader och som de flesta viner mår även detta bra av att dekanteras en timme eller två innan servering.

Barbera från ett 20-tal odlare ur kooperativet Cantina Pertinace i områdena Treiso, Alba, Neviglie, Magliano Afieri i Piemonte. Vinet jäses under 10-15 dagar i ståltank under temperaturkontroll och får sedan mogna i 9-12 månader på slavonska ekfat. Amasole Barbera d’Alba ger uttryck för genuin vinmakning i en elegant och klassisk stil. Regionen Piemonte har vuxit fram som en storfavorit och det är här vi hittar ursprunget till den nu så populära druvan barbera.

Om producenten

Amasole Barbera d’Alba är ett vin framtaget av den svenska importören Contemporary Wines i ett samarbete med kooperativet Cantina Pertinace i piemontesiska Treiso. Druvorna kommer från hjärtat av regionen Piemonte och flertalet av kooperativets vinbönder. Vinet är buteljerat i den ursprungstypiska flaskan Albeisa. Endast ett urval producenter från Piemonte får använda den unika och igenkänningsbara flaskan Albeisa, som står för ”från Alba”.

Vinmakaren Cesare Barberos filosofi är en del av den traditionella vinframställningen i Piemonte där man låter vinets personlighet och ursprung komma fram.

Från Alba, Langhes huvudstad, upp mot Treiso och Barbaresco sträcker sig 110 hektar av vingårdar med rad efter rad av omsorgsfullt vårdade vinstockar så långt ögat kan se, utsikten bryts endast av torn, pittoreska bondgårdar och slott. Platsen för vingården har också en tusen år gammal historia, samt är födelseplats för den romerska kejsaren Publio Elvio Pertinace.

Vinet är en nyhet och finns att beställa till din närmsta Systembolagsbutik.