Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Casa Clara Capela 2020 Okomplicerat, straightforward och läskande utan krusiduller.
Passar till
FiskGrönsaker
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Portugal, Alentejo
NR 2124
101,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Casa Clara Capela 2020

Okomplicerat, straightforward och läskande utan krusiduller.


Portugal är ett vinland som går från klarhet till klarhet i rask takt. Glädjande nog börjar också de vita vinerna från landet få välförtjänt större uppmärksamhet – och här finns mycket att upptäcka!

Det här vinet, Casa Clara Capela, kommer från den väldiga regionen Alentejo i de södra delarna av landet. Vinet är hållbarhets- certifierat och att producenten var en av de första medlemmarna i Wines of Alentejo Sustainability Program. Casa Clara Capela är gjort på 70 procent antão vaz och resten arinto som odlats i subregionen Moura på den västra stranden av floden Guadiana. Doft och smak då? Jo, här finns det gott om gul frukt, blommighet, päron, örter, honungsmelon och färsk citrus. Rättframt och okomplicerat med läskande fräschör och en uppiggande sälta i eftersmaken.

Det här vinet dricker du med fördel ordentligt svalt, antingen precis som det är eller till grönsaker med dipp, rökta räkor eller bara lite salta marconamandlar.

“Jamen ibland vill man bara ha ett lättklunkat vitt att svalka sig med när sommarsolen gassar, och då kan man sträcka sig efter den här pavan. Okomplicerat, straightforward och läskande utan krusiduller. Gulfruktigt och blommigt med päron, honungsmelon, örter och färsk citrus. I eftersmaken också en sälta som piggar upp. Klart bra för pengen.”

– Andreas Grube, Wine Table våren 2022

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Casa Clara håller hus i Alentejo i de södra delarna av Portugal. Vineriet drivs av familjen Rogue do Valo och har fått sitt namn efter Clara Rogue do Vale. Familjen har producerat vin här i över 40 år och idag driver man två olika egendomar. Utöver vin producerar familjen också olivolja.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.