Catena Cabernet Sauvignon 2019 - WineTable
Winetable_vintips_catena
Catena Cabernet Sauvignon 2019 Ett höghöjdsvin med ursprungstypisk svalkande mineralitet, elegant men kraftfullt. Prissänkt från 169 kr till nuvarande 119 kr.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Argentina, Mendoza
Alkoholhalt 13,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 119,-

Catena Cabernet Sauvignon 2019

Ett höghöjdsvin med ursprungstypisk svalkande mineralitet, elegant men kraftfullt. Prissänkt från 169 kr till nuvarande 119 kr.


Poängprydd och prisad cabernet sauvignon med draghjälp av cabernet franc och en uns av petit verdot. Från vingårdar med en snitthöjd på över 1000 möh i de dramatiska och vackra bergslandskapen i argentinska Mendoza. Nicolás Catena som ligger bakom vinet har kallats en revolutionär med sina vilda idéer och sin outtröttliga jakt på detaljer för att skapa enastående viner.

Ett mustigt och murrigt vin, fruktigt och smakrikt där smaker och dofter samlas runt välintegrerat fatkaraktär. Frukt som svarta vinbär, björnbär och plommon samsas med toner av färska örter, kaffe och mörk choklad. Fyllig lång mineralrik eftersmak med balanserad tanninstruktur. Ett vin som är kraftfullt och koncentrerat men ändå elegant och lättillgängligt.

Du missar väl inte dessa godingar