Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Château du Cauze 2016 Ett klassiskt, elegant och fruktdrivet fynd från hjärtat av Saint-Emilion. I samarbete med Quaffable Wines.
Passar till
LammNötVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Bordeaux
NR 249101
199,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Château du Cauze 2016

Ett klassiskt, elegant och fruktdrivet fynd från hjärtat av Saint-Emilion. I samarbete med Quaffable Wines.


Utmed de böljande kullarna på östra sidan av Saint-Émilion – platån ligger Château du Cauze. En klassisk egendom som drivs dynamiskt och passionerat av familjen Laporte. Här växer druvorna i gynnsamma förhållanden – där mjuka kullar skyddar från de nordliga och västliga vindarna, ger lutning mot solen för vacker druvmognad och skyddar mot frost.

I Saint-Émilions goda anda så spelar merlot huvudrollen här och så även i Château du Cauze 2016en klassisk bordeaux med stilfull struktur och fruktig koncentration. Vinet består av 90 % av merlot, 5 % cabernet franc och 5 % cabernet sauvignon. 70 % av vinet har lagrats i 15 månader på franska ekfat om 228 liter. En tredjedel av faten är nya, en tredjedel är ett år gamla och en tredjedel är två år gamla.

Château du Cauze 2016 bjuder delikata toner av plommon och svarta vinbär, likväl som ett mjukt inslag av tobak. Därtill markerade men finstämda tanniner och frisk syra. Vinet är en klassiker i alla led. Passar fint för lagring men är också tillgängligt idag och gör sig strålande till goda kötträtter – varför inte slå till på en entrecôte med tomatsallad och nyslagen béarnaise?

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.