Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Georges Duboeuf Beaujolais Villages 2018 En färgstark, fruktig och sprudlande blandning av det bästa. I samarbete med Valid Wines.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 500301
89,-
13%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Georges Duboeuf Beaujolais Villages 2018

En färgstark, fruktig och sprudlande blandning av det bästa. I samarbete med Valid Wines.


Denna flirtiga Beaujolais-Villages är ung och frisk med tydliga toner av solmogna röda bär, hallon och jordgubbar. Tillsammans med sin höga läskande syra bjuder smaken på generös frukt i välbalanserad, läskande stil.

Det är svårt att prata om Beaujolais utan att nämna Georges Duboeuf.  För innan Georges dök upp stod Beaujolais främst för viner som konsumerades lokalt och på ett fåtal krogar i Paris. Export fanns inte på kartan då, inte heller de kända kommunerna så som till exempel Morgon eller Moulin-á-Vent.  Uppvuxen under enkla förhållanden till en mindre vinmakarfamilj började Georges cykla runt för att sälja familjens viner. Han trampade från by till by och knackade dörr på de lokala krogarna för att – allt som oftast – möta mer motstånd än framgång. Till slut fattar dock krögaren och kocken Paul Blanc tycke för hans viner, och snart därefter följer fler och fler beställningar från andra kändiskockar. Idag representerar Duboeuf en hel mosaik av Beaujolais. Som en blandning av det bästa Beaujolais har att erbjuda.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.