Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Geyerhof Stockwerk Grüner veltliner
Geyerhof Stockwerk Grüner veltliner Både ekologiskt och veganvänligt
Passar till
Smakikon för drycken: GrönsakerSmakikon för drycken: BuffématSmakikon för drycken: apertiff.svg
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 75622
181,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Geyerhof Stockwerk Grüner veltliner

Både ekologiskt och veganvänligt


Geyerhof Stockwerk Grüner veltliner, producerat på den gröna druvan grüner veltliner är en riktig klassiker i Österrike och det här vinet är en bra ambassadör för både druvan och stilen: Här serveras ett mycket friskt och piggt vin med gott om gröna äpplen och päron, färskpressad citrus, gröna örter och en vitpepprig krydda som är väldigt typisk för druvan. Vinet är både ekologiskt och veganvänligt och kommer vinmark i Kremstal. Klimatet är svalt och odlingarna, som omgärdas av gles skog, vetter mot öster. Jäsningen sker i rostfria tankar och vinet får vila på sin jästfällning fram till mars året efter skörd.

”Geyerhof Stockwerk är en bra ambassadör för både druvan och stilen”

Det här vinet serveras med fördel som aperitif, men testa också att matcha det med klassiska centraleuropeisk husmanskost som wienerschnitzel med surkål.

Läs mer om viner från Österrike här

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Geyerhof drivs idag av Maria och Josef Maier, tillsammans med deras föräldrar, som i slutet av 1980-talet var pionjärer när de var bland de första vinmakarna i Österrike som började konvertera sina vingårdar till ekologisk odling. Idag arbetar man enligt biodynamiska metoder och med "hands off"-filosofi i vineriet.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.