Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Gosset_winetable
Gosset Grand Rosé Brut Moussen är elegant och energisk, och för med sig en lätt kritig mineralton.
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 7405
529,-
12%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Gosset Grand Rosé Brut

Moussen är elegant och energisk, och för med sig en lätt kritig mineralton.


I samarbete med Divine.

Roséchampagne är en vinkategori som bara fortsätter att växa i popularitet – och det är inte svårt att förstå varför. Här får man både den friska krispigheten, den charmiga rödbärigheten samt även en fyllighet och rondör som gör vinerna så gastronomiskt gångbara.

Gosset Grand Rosé Brut är gjord på i stort sett lika delar chardonnay och pinot noir, och vinet har vilat på sin jästfällning i tre år innan det degorgerades. Färgen är laxrosa och klar och i doften hittar man både röda vinbär, smultron och röda äpplen. I smaken kommer också nyanser av blodgrape och smöriga kex, och den långa eftersmaken är frisk, lång och välbalanserad. Moussen är elegant och energisk, och för med sig en lätt kritig mineralton.

Drick den här roséchampagnen som aperitif precis som den är eller servera till löjromstoast, sushi eller lättare rätter på kyckling eller annat ljust kött.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Gosset grundades redan 1584 av Pierre Gosset och är det äldsta vinhuset i byn Aÿ. Sedan 1994 ingår Gosset i gruppen Renaud-Cointreau, och man förfogar över totalt tolv hektar vinmark vid byarna Aÿ, Mareuil och Rilly. 

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning