Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend 2021 Ett vin som kombinerar frisk syrlighet, solmogen fruktighet och blommig aromatik
Passar till
FiskFågelGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Sydafrika, Western Cape
NR 20035
119,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend 2021

Ett vin som kombinerar frisk syrlighet, solmogen fruktighet och blommig aromatik


Sydafrika är välkänt för sina viner på chenin blanc, och landet har också världens största odlingsarea av druvan – ungefär dubbelt så mycket som Frankrike. I det här vinet samsas chenin blanc med chardonnay, sauvignon blanc och viognier. De olika druvsorterna har vinifierats för sig och sedan blandats vid buteljering, och en liten del av chenin blanc-druvorna fick också jäsa på ekfat.

Slutresultatet är ett vin som kombinerar frisk syrlighet, solmogen fruktighet och blommig aromatik: I doft och smak hittar du till exempel päron, persika och galiamelon, men också färskpressad lime och ett knippe färska gröna örter. Eftersmaken är pigg, med läskande syra. Det här vinet gör sig bra som ”pratvin” men kan också med fördel matchas med såväl fisk och skaldjur som sallader och lättare rätter på fågel.

Förutom att vinet är Fairtrade-certifierat är det också buteljerat på en lättare glasflaska.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Kleine Zalze grundades redan 1685 och är ett vinhus med lång tradition. Idag heter ägaren Kobus Basson, som köpte egendomen 1996. Huvudegendomen Kleine Zalze Estate i Western Cape omfattar drygt 120 hektar vingårdar, och man förfogar dessutom över mer än 200 hektar vingårdar i övriga Coastal Region. Kleine Zalze jobbar för hållbarhet, inte bara i vingården, även i det sociala och de är sedan länge Fairtrade-certifierade, ett certifikat som innebär att produktionen skett på ett hållbart sätt, både vad gäller rättvisa arbetsförhållanden och miljö.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.