Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på La Chouette de Champillon Blanc de Noirs
La Chouette de Champillon Blanc de Noirs Tveklöst en av Systembolagets allra mest prisvärda champagne.
Passar till
Smakikon för drycken: AperitifSmakikon för drycken: FiskSmakikon för drycken: GrönsakerSmakikon för drycken: Skaldjur
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 77366
351,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

La Chouette de Champillon Blanc de Noirs

Tveklöst en av Systembolagets allra mest prisvärda champagne.


La Chouette de Champillon Blanc de Noirs är fruktig och frisk med inslag av vit choklad, gula äpplen, grapefrukt och nötter. Serveras svalt vid 8-10°C och passar utmärkt till färsk fisk och skaldjur eller som kylslagen aperitif.

Tillverkningen av vinet sker traditionellt, där ett stilla basvin på butelj tillsätts både socker och jäst för att bli mousserande. Metoden kallas för liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan svalt och genomgår degorgering innan både nytt vin och socker tillsätts för dosage.

”Tveklöst en av Systembolagets allra mest prisvärda champagne”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Den franska släkten Autréau har en lång och gedigen kunskap om vin, närmare bestämt sedan 1670. Numera producerar tre generationer Autréau vin i den lila byn Champillon och sedan 1953 ligger allt fokus på champagne. I vinkällaren jobbar Éric Autréau, Érics far Gérard och Érics son Laurent tillsammans för att producera La Chouettes champagne. Familjen Autréau äger ca. 35 hektar vingårdar belägna i byarna Dizy, Hautvillers och ovan nämnda Champillon. Druvorna till La Chouette-vinerna kommer både från vingårdar och från kontrakterade odlare som länge funnits med i familjens produktion.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.