Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärd champagne
La Chouette de Champillon Blanc de Noirs En av Systembolagets allra mest prisvärda champagne
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 77366
299,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

La Chouette de Champillon Blanc de Noirs

En av Systembolagets allra mest prisvärda champagne


La Chouette de Champillon Blanc de Noirs är fruktig och frisk med inslag av vit choklad, gula äpplen, grapefrukt och nötter. Serveras svalt vid 8-10°C och passar utmärkt till färsk fisk och skaldjur eller som kylslagen aperitif.

Tillverkningen sker traditionellt där ett stilla basvin på butelj tillsätts både socker och jäst för att bli mousserande. Metoden kallas för liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan svalt och genomgår degorgering innan både nytt vin och socker tillsätts för dosage.

”En av Systembolagets allra mest prisvärda champagne”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Den franska släkten Autréau har lång och gedigen kunskap om vin, närmare bestämt sedan 1670. Numera producerar tre generationer Autréau vin i byn Champillon och sedan 1953 ligger allt fokus på champagne. I vinkällaren jobbar Éric Autréau, Érics far Gérard och Érics son Laurent tillsammans för att producera den angenäma Chouette Champagne. Familjen Autréau äger numera ca 35 hektar vingårdar belägna i byarna Dizy, Hautvillers och ovan nämnda Champillon. Druvorna till La Chouette kommer från både egna vingårdar liksom från kontraktsodlare som länge funnits med i familjens produktion av vinet.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.