Masi Campofiorin
Perfekt vin till pizza!
Masi Campofiorin är en generös ”Super Venetian” från hjärtat av Valpolicella. Doften bjuder på mogna körsbär, örter, kakao och en fin ton av torkad frukt. Smaken är välbalanserad med silkiga tanniner, frisk syra med inslag av mörka bär och en rödfruktighet som ger vinet karaktär. Avslutet är torrt, kryddigt och elegant.
Vinet framställs med dubbel jäsning, där vinet får jäsa en andra gång tillsammans med torkade druvskal, precis som Ripasso-metoden. Ungefär en tredjedel av druvorna torkas i sex veckor innan press, för att sedan blandas ihop och lagras i 18 månader på ekfat. Druvor kommer från kalkrik jord, vilket ger ett kraftfullt vin med god lagringspotential. – Upp till 20 år. Masi kallar med rätta Campofiorin för ett ”Ripasso-stilvin med extra elegans”.
”Ett skolboksexempel på Super Venetian”
Mätmässigt är Masi Campofiorin dessutom ett perfekt vin till pizza i all dess former. Men också till grillad kyckling, fläsk med örter och vitlök eller mustiga vegetariska grytor. Servera gärna Masi Campofiorin lätt kylt.
Om Producenten
Masi är en ikon inom italienska viner och har i över sju generationer drivits av den passionerade vinfamiljen Boscaini. Namnet Masi kommer från Vaio dei Masi. – en historisk vingård i hjärtat av Valpolicella som familjen köpte i slutet av 1700-talet. I dag leds det välrenommerade vinhuset av Sandro Boscaini, även känd som ”Mister Amarone”.