Lungarotti Montefalco Rosso
Ett riktigt bra matvin!
Lungarotti Montefalco Rosso är en en snygg blandning av Sangiovese, Merlot och lite Sangrantino som verkligen får gommen att njuta. Välbalanserad och kryddig smak med toner av körsbär, julkryddor och mörk plommonsylt.
“Det här vinet har verkligen allt. Ett riktigt matvin” – Maja Berthas
Det här vinet vill gärna ha lite mat som sällskap och varför inte slå till på en Umbrisk ragu med vildsvin och krämig polenta?
Häng med när Wine Table testar vinet tillsammans men vinmakaren här!
Om Producenten
Det var vingården Lungarotti, hörnstenen i den umbriska vinvärlden, som 1978 fick DOC-erkännandet för Torgiano Rosso och Bianco di Torgiano, samt DOCG för Rosso di Torgiano Riserva 1990. Lungarotti grundades dock redan i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Idag drivs egendomen av Giorgios döttrar Chiara Lungarotti och Teresa Severini. Förutom sangiovese odlar man även den gröna druvsorten trebbiano.
Företaget utökade sedan sitt utbud till Montefalco och stärkte på så sätt sin umbriska själ ytterligare med viner av extraordinär kvalitet. Viner som oftast kännetecknas av elegans, aromatisk komplexitet och stor struktur och uthållighet.