Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Ett gyllene vin med lång eftersmak som passar till eleganta rätter Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut 2016
Passar till
FågelSällskapsdryckapertiff.svgSkaldjur
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 82808
829,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Ett gyllene vin med lång eftersmak som passar till eleganta rätter

Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut 2016


Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut 2016 är en medelfyllig, torr och frisk champagne som ger en viss karaktär av ekfat. De intensiva och komplexa tonerna av akaciablommor och gröna äpplen blandat med lätt pepprighet bildar en fruktig och stilrent intryck. Här finns massvis av fina, krämiga bubblor tillsammans med en angenäm mineralitet. Pinot noir-druvorna till detta vin kommer från Grand Cru- och Premier Crulägen i Montagne de Reims och Mareuil-sur-Ay.

“Ett gyllene vin med lång eftersmak som passar till eleganta rätter”

Ett gyllene vin med lång eftersmak som passar till eleganta rätter så som sjötunga Walewska med ljuvlig tryffel eller rostat fasanbröst med chévre. Funkar även fint som aperitif tillsammans med frasiga smördegskuddar med Västerbottenost, stenbitsrom och dill.

Titta gärna när Wine Table provar vinet.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Familjeägda Philipponnat har sina rötter i Champagneregionen, där de verkat sedan minst 1522. Totalt har egendomen 27 hektar vingårdar, inklusive Clos des Goisses med 5,83 hektar, och årligen produceras 600 000 och 650 000 flaskor. I dagsläget drivs och ägs egendomen av Charles Philipponnat. Detta vin är det första Blanc de Noirs-vin som vinproducenten Champagne Philipponnat gjort. Vinerna är certifierade enligt La Haute Valeur Environnementale, en av Frankrikes största hållbarhets certifieringar, vilket garanterar att vinhusen arbetar för hållbar odling.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.