Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Majas bästa smördegskuddar
En glasflaska med Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut 2016, ett champagne från Champagne i Frankrike

I glaset

Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut 2016

Läs mer

Majas bästa smördegskuddar

Bild på Maja Berthas
Maja Berthas Redaktör & Vinskribent

Toppa minglet med riktigt goda smördegskuddar med riven Västerbottenost, stenbitsrom och dill.

Ingredienser

- Smördeg
- Ägg
- Crème Fraiche
- Riven Västerbottenost
- Röd lök
- Stenbitsrom eller löjrom
- Salt och peppar
- Dill

Gör såhär:

  • 1. Kavla ut smördegen en aning och skär degen i små fyrkanter (ca 2x2cm). Pensla med uppvispat ägg. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Puffarna ska resa sig och få en gyllene färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • 2. Blanda sedan den rivna osten med lite crème fraiche tills du fått en smidig, men inte för rinnig kräm. Smaka av med salt och peppar. Hacka den röda löken så fint det går.
  • 3. Dela puffen på mitten så du får en topp och en botten. Klicka därefter ut ostkrämen på den nedre delen av puffen, toppa med hackad rödlök och lite stenbitsrom samt en dillkvist. Lägg sedan på smördegslocket och servera.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.