Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Pommery Apanage Blanc de Blancs Här står fräschören i första rummet, vackert balanserad av gula frukter, mjuk gräddighet och yppig mineralitet.
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 75319
479,-
12,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Pommery Apanage Blanc de Blancs

Här står fräschören i första rummet, vackert balanserad av gula frukter, mjuk gräddighet och yppig mineralitet.


Vi tar oss till hjärtat av Reims och ett champagnehus vars enastående historia gjort ett starkt avtryck i champagne. Pommery Apanage är en blanc de blancs tillverkad på 100 % chardonnay och reserve-vin från 17 crus.  Druvorna plockas för hand och har legat på sin jästfällning i 4 år innan degorgering. Vinbasen är av den eleganta årgången 2013. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på ståltank.

Här står fräschören i första rummet, vackert balanserad av gula frukter, mjuk gräddighet och yppig mineralitet. Smaken är finstämt lång och koncentrerad. En lika strålande aperitif som en fin följeslagare till grillad fisk med vårens primörer och en citronsyrlig sås.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Efter att ha gjort en förmögenhet inom yllebranschen planerade Mr Pommery att gå i pension. men så  blev Madame Pommery gravid, 17 år efter sitt förstfödda barn. För att säkra sina barns framtid rent ekonomiskt bestämde sig Mr Pommery att återta sin yrkesroll men då yllebranschen var i djup kris hittade han en öppning i den växande champagnevärlden. Redan 31:a december 1856 var alla av Pommerys viner sk Grand Crus och när Mr Pommery gick bort 1858 togs driften över av Madame Pommery.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.