Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

engelskt bubbel
Rathfinny Estate Blanc de Blancs Brut 2017 Engelskt bubbel med koncentration och djup.
Produkttyp Mousserande
Land/Region Storbritannien, England
NR 72557
399,-
12%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Rathfinny Estate Blanc de Blancs Brut 2017

Engelskt bubbel med koncentration och djup.


Rathfinny Estate Blanc de Blancs Brut 2017 Till den trendkänslige som alltid söker efter det senaste. Djup gulfruktig doft med viss brödighet. Koncentrerat mineraliskt och syrligt, citrus och äpplen i en fin mjuk och fyllig mousse. Elegant finish. Gott både på egen hand och till fish & chips.

Producerad av en blandning av övervägande Bourgognekloner av chardonnay som skördats för hand. Vinet lagras i 36 månader i flaskan. Kul med ny adress, det är verkligen inga dåliga grejer vi har sett från England under de senaste åren.

A glass of “Sussex” please!

Se när Wine Table’s redaktion provar vinet här. 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

A glass of “Sussex” please – det är Mark Driver’s drömbeställning. Utvecklingen går i rekordfart för det engelska bubbelundret. Fantastiska geografiska förutsättningar nära engelska kanalen, en kalkhaltig jordmån som avspeglar den i Champagne och ett klimat som blir mer och mera gynnsamt för vinodling. Vinerna från Rathfinny kan beskrivas som terroir-drivna med en dominerande hög frisk syra samtidigt som de är koncentrerade och har ett djup. Sussex är Englands första PDO (skyddad geografisk ursprungsbeteckning) inom vin.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.