Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Viña Bujanda Gran Reserva 2012 Här möts vi av en komplex och vackert utvecklad doft. Smaken är intensivt fyllig med toner av mörka saftiga bär, plommon, tobak, svartpeppar och vanilj.
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Spanien, Rioja
NR 2221
149,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Viña Bujanda Gran Reserva 2012

Här möts vi av en komplex och vackert utvecklad doft. Smaken är intensivt fyllig med toner av mörka saftiga bär, plommon, tobak, svartpeppar och vanilj.


I samarbete med Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

Familia Martínez Bujanda kombinerar hållbar vinodling och familjetradition med de mest moderna teknikerna inom vinproduktion. På mångfacetterade, väl gynnade växtplatser i Rioja Alavesa och Najerilla trivs druvan tempranillo som allra bäst och bjuder lagringsdugliga, stilfulla viner med stor koncentration. Vinet lagras i 24 månader på 4 år gamla ekfat; 50 % franska och 50 % amerikanska. Resultatet är enastående. Här möts vi av en komplex och vackert utvecklad doft. Smaken är intensivt fyllig med toner av mörka saftiga bär, plommon, tobak, svartpeppar och vanilj. Servera till sommarkvällens lagrade hårdostar och till grillad lammstek med salsa verde och rostad potatis.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Hos Vinã Bujanda odlas endast de två mest representativa druvorna för regionen, tempranillo och viura. Vingårdarna består av 127 hektar fördelat på 28 växtplatser i Rioja Alavesa och Rioja Alta. Rankorna är mellan 20 och 70 år gamla och har en genomsnittsålder på 30 år. Trots närheten mellan de två områdena är de väldigt olika när det gäller jordmån och solexponering. I Rioja Alavesa (och delar av Rioja Alta) går vinrankornas rötter ner i en okrafärgad jordmån, typisk för området, rik på lera och kalk. Dessa är idealiska för odling av just tempranillo och för lagringsdugliga viner. I området Najerilla har jordmånen istället en mer rödaktig färg och jordmånen är rik på lera, järn och mineral vilket är ett perfekt komplement för att ge den balans som traditionella riojas kännetecknas av. Fler av Viña Bujandas viner har tilldelats höga poäng av bland annat Wine Spectator och Wine Enthusiast för sin extraordinära kvalitet i relation till pris.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.